wiegje op slaapkamer

Wiegje op de slaapkamer of gelijk op het eigen kamertje? En kies je dan voor een wiegje of meteen een ledikantje? Wat kies je? En hoe maak je deze keuze? Er is natuurlijk geen goed of fout hierin, want dit is heel erg persoonsgebonden maar hoe ik(wij) erover denk lees je hieronder.

 

Ik had altijd in mijn hoofd dat het beste is om je kindje gelijk te laten wennen aan zijn of haar eigen plekje. In mijn omgeving, vroeger, gingen ook alle baby’s meteen in hun eigen bedje op de eigen slaapkamer. Dus dat was voor mij gewoon geworden. Nu heb ik van meedere kanten begrepen dat het prettig is of kan zijn om het kindje de eerste tijd bij je op de kamer te leggen.
Dit om de geluidjes te leren kennen en voor de nachtvoeding is het natuurlijk ook heel fijn en makkelijk.
Hier kon ik mij zeker in vinden.

Nu kan ik niet zo heel goed tegen geluiden ’s nachts van ademhalingen en snurkjes maar goed, wie weet wen ik er op die manier aan. Wel zijn wij van mening dat hij of zij snel naar zijn of haar eigen plekje gaat. Nu weet ik niet of wij daar straks nog net zo over denken, maar dit is wel onze insteek. Ik denk wel dat wij de baby overdag tijdens de slaapjes vanaf het begin zoveel mogelijk in zijn/haar eigen bedje te leggen tijdens de slaapjes. Dit met de babyfoon erbij. En dan in de nachten in eerste instantie nog bij ons.
Misschien voelt het wel helemaal niet oké om de kleine naar zijn of haar kamertje te doen, maar zoals we er nu in staan willen we dit wel. Ook heb je zelf weer wat privacy en kan je kleintje wennen aan zijn of haar eigen kamertje zonder de slaapgeluiden van papa en mama.

Wij hebben het wiegje van de foto gekregen en gebruiken deze de eerste tijd op de eigen slaapkamer. Nu staat er op onze slaapkamer ook een wiegje, namelijk mijn wiegje van vroeger. En mochten wij er aan toe zijn de kleine op de eigen kamer te leggen dan krijgt hij of zij het wiegje van de foto.

Het eigen slaapkamertje zit vlakbij onze kamer dus met de deuren open horen we alsnog alles heel erg goed. Dat is wel een fijn gevoel.
Omdat wij dus beide wiegjes gekregen hebben, hebben wij nu nog niet gekozen voor een ledikantje. Deze zal ter zijnde tijd zeker wel komen, want ze groeien natuurlijk uit een wiegje.

Welke keuze hebben jullie gemaakt of wil je gaan maken voor je kleintje? Toch ook eerst in een wiegje bij jou/jullie op de kamer of meteen op de eigen kamer? Ik ben erg benieuwd.