pregnancy questions

Ik zag op de blog van Made By Malou deze leuke Pregnancy Questions TAG staan. En ik dacht, dat lijkt mij ook wel leuk om in te vullen, dus bij deze.

HOE VER BEN JE NU?

39 weken en 6 dagen. Jaja, bijna op het einde.

HOE VEEL BEN JE AANGEKOMEN?

Ik ben nu ong 13-14 kilo aangekomen. Tot de kerst bleef ik mooi op ongeveer 11 kilo zitten, maar ergens is het mis gegaan. Haha. Maar goed, als de kleine maar gezond is dan is het zo. En die kiloś gaan er straks ook wel weer af. Bij Elin was ik ook ongeveer zo’n 15-17 kilo aangekomen.

ZWANGERSCHAPSKLEDING?

Ja en Nee! Ik vind positiekleding heerlijk zitten, dus ik draag het nu eigenlijk altijd. Je buik komt er vaak erg mooi in uit en je shirts zijn niet te kort, haha. Afgelopen kerst had ik op een t-shirt na geen positiekleding aan. Toen had ik een mooi pak van Miss Etam. En het fijne deze kan ik na de bevalling ook nog gewoon dragen. Wellicht moet dan alleen de broek iets ingenomen worden, omdat mijn heupen nu stukje breder zijn.

STRAIE?

Ik had er na de bevalling van Elin 3 en die waren nagenoeg weg. Of nou ja, zijn nog steeds nagenoeg weg. Wel zijn er aan de onderkant van mijn buik wat bijgekomen. Maar tot nu toe, *klopt af*, zijn ze nog niet heel diep/paars of duidelijk. So far, so good. Maar die van Elin kwamen ook pas tijdens het persen. Dus ik jinx nog maar niets.

SLAAP?

Blegh. Ik moet vaak plassen en kan mij nauwelijks meer omdraaien van de pijn in mijn bekken en schaambeen. Dus als ik wil omdraaien of anders wil gaan liggen moet ik echt wakker worden. En dan kan het zo weer even duren voordat ik echt slaap.

BESTE MOMENT VAN DE WEEK?

Mijn middagdutjes. Haha. Elin slaapt gelukkig nog ‘s middags en kan ik ook even liggen. Heerlijk en ook wel echt nodig na die nachten.

SLECHTSTE MOMENT VAN DE WEEK?

Het omdraaien in bed. Slechtste moment van de dag dus.

MIS JE IETS?

Ja, sushi, biefstuk, filet american. Kan nog wel even doorgaan, haha. Maar nog maar heel eventjes!

BEWEGINGEN?

Ja, hij of zij beweegt lekker veel. Momenteel is het allemaal wat rustiger en meer een gevoel van woelen en duwen. Je merkt wel echt dat er nog weinig ruimte is voor de baby in mijn buik. Nu krijgen we ook weer een flinke, dus ja…

FOOD CRAVINGS?

Dat verschilt tijdens de zwangerschapsweken. Aan het begin waren het kroketten haha en nu niet echt iets specifieks meer. Maar de rolmops is ook al voorbij gekomen en chips…

IETS DAT JE MISSELIJK OF ‘BLEH’ MAAKT?

Nee, niet echt.

GESLACHT?

We laten ons verrassen. Bij Elin wisten we het geslacht ook niet en ook nu weer niet. Erg leuk, maar ja, er moeten ook 2 namen bedacht worden.

KWAALTJES?

Mijn bekken en schaambeen doen best heel erg pijn. En verder heb ik regelmatig last van maagzuur en harde buiken. Maar goed die laatste is voorbereiding op.. Dus dat is dan zo.

NAVEL IN OF UIT?

Uit, haha. Echt een dopje inmiddels. Bij Elin had ik dit overigens niet.

BLIJ OF CHAGRIJNIG?

Tja, nu de laatste loodjes er zijn en alles wel echt zwaar is.. is blij een groot woord. Doe mijn best en overall gezien lukt het ook wel. Maar ik kan momenteel niet zoveel en dat maakt je best wel chagrijnig.

WAAR KIJK JE NAAR UIT?

Wanneer ik eindelijk kan bevallen haha. Tijdens de bevalling denk ik er vast weer anders over, haha maar kan niet wachten om onze kleine te ontmoeten. En alles weer kan eten wat ik gemist heb. G