babynamen

Als je zwanger bent, krijg je er natuurlijk mee te maken. Wellicht hebben een aantal van jullie zelfs nu al een namenlijstje klaarliggen. Die heb ik vroeger ook zeker wel gehad. Maar die namen zijn allemaal afgeschreven, haha. Wij weten natuurlijk niet of wij een jongen of een meisje krijgen en moesten daardoor dus 2 namen kiezen. Heel erg leuk omdat het zo een verrassing blijft tot het einde.  

voornaamBron; mammaliefde  (populairste 2015)

Als ik bevallen ben, wat is het? Jongen of een meisje en wordt het dan ……….. of …….. (en nee de stipjes zijn niet precies geteld, haha).
Wij kunnen in ieder geval niet wachten om ons meisje of jongen de naam te geven die wij gekozen hebben. Spannend!

Jongensnaam
De jongensnaam was bij ons niet moeilijk. En volgens mij hadden wij deze zelfs al voordat ik met de pil gestopt was. Aan deze naam hoefden wij dan ook zeker niet meer te twijfelen. Je blijft hem een paar keer noemen en kijkt en luistert of de achternaam erbij past. En als dat zo is, jeej. Jongensnaam is gereed. Tuurlijk zijn we nog wel een beetje gaan rondkijken naar andere namen, maar toch kwamen we weer op dezelfde naam uit. Ik ga hem hier natuurlijk niet verklappen. Dat snappen jullie wel.

Meisjesnaam
Ja, dat was nog wel even een dingetje. Want wij kwamen er niet zo gemakkelijk uit. Terwijl ik dacht dat dit niet zo moeilijk zou zijn. Nu hadden wij allebei namen die de ander niet zo zag zitten of waar we iemand mee associëren. En dat wilden we ook niet. We hadden bedacht dat we beiden 5-10 meisjesnamen op zouden schrijven en wellicht was er een match. Haha, nee dus. Lastig!
Tot we opeens dachten.. we hebben een keer al een naam genoemd. En toen dachten we beiden, ja dat wordt hem. Paar keer hardop zeggen en wederop met achternaam erbij. En tadaa ook de meisjesnaam was er.

We hebben niet gekozen voor een tweede naam. Vernoemen wilden we beide niet doen en houden het daarom bij 1 naam. Iedereen in onze omgeving is erg benieuwd naar de naam en bij de babyshower mochten ze raden naar de naam. Voor zowel een jongen als een meisje mocht er een naam opgeschreven worden. En of hij of zij erbij zit? …. Dat is nog even afwachten.

Hebben jullie al een naam of namen voor je (toekomstige) kindje? Of vond je het moeilijk om namen te bedenken?