crohn

Het is weer tijd voor een Crohn update. Enige tijd geleden schreef ik al een update, de 8 maanden update. Nu is het een jaar na de laatste operatie en ik heb afgelopen maand weer een controle gehad. Ik praat je bij hoe het nu gaat.
Tevens zal ik even in het kort uitleggen in welke onzekere periode wij nu zitten.

De vorige keer konden jullie lezen dat ik geen medicatie meer had en pijnvrij was. Daar was ik erg blij mee. En ik kan je zeggen, dat ben ik nog steeds. Ik heb nog steeds geen medicatie en ook geen / nauwelijks pijn. Heel soms bij veel stress of na het hardlopen blijft de plek in mijn buik gevoelig.
Ik heb weer bloed geprikt en ontlasting ingeleverd en beide waren helemaal goed. Heel erg fijn.

Het enige waar ik eigenlijk aan merk dat ik de ziekte van Crohn heb, zijn mijn littekens en het feit dat als ik stress heb of gespannen ben ik zo 4 of 5x achter elkaar naar het toilet moet. En dat is geen loze aandrang. Maar goed, zolang het daar bij blijft hoor je mij niet klagen.

Over een half jaar heb ik een telefonische afspraak met mijn MDL arts. Voorlopig hoef ik geen controles en scopie meer. Heel fijn en hopelijk blijft dat de komende tijd, liefst voor altijd zo. Maar daar is niks op te zeggen helaas.

Ik zei dat ik jullie een beetje bij zou praten. Bram is helaas ziek. Ik zal er niet heel veel over uitweiden, maar hij heeft helaas de rotziekte K.. en krijgt hier chemo’s en immunotherapie voor. De eerste uitslagen zien er al beter uit en we gaan ervoor. Maar de komende tijd is erg onzeker en we leven ook een beetje van scan naar scan. Maar goed, de kinderen geven gelukkig veel afleiding en proberen positief te blijven. Hoe lastig soms ook.

Tot zover deze update.