operatie

Met de vorige post eindigde ik dat het die dag iets beter ging al na mijn operatie. Ik had een klein beetje hoop om op dag 3 naar huis te mogen. Maar wist ook dat het zeer waarschijnlijk niet zou mogen omdat ik nog geen ontlasting gehad had. En zoals de titel al doet vermoeden, is er ook nog een dag 4.

De volgende dag, dag 3 na mijn operatie ging het weer iets beter. Nog wel veel pijn in mijn schouder, maar met een kortwerkend morfinetabletje in de ochtend kon ik wat makkelijker opstarten. Ik mocht deze dag ook douchen. En dat heb ik helemaal zelf gedaan. Dag ging best goed. Koste wel heel veel energie, maar i did it. Weer een stapje verder. Ook heb ik die middag nog weer wat rondgelopen op de gang in het ziekenhuis.
Wel voelde alles nog als een marathon maar elk stapje is er 1. Helaas nog steeds geen ontlasting.
Mijn eigen chirurg, die mij geopereerd had, was er deze dag niet en de chirurg die langskwam wilde dat ik in ieder geval nog een nachtje bleef en mijn eigen chirurg zou er morgen zijn. Dan kon die verder beslissen over alles. Nou ja, prima.

Netflix was mijn grote vriend deze dagen. Haha evenals het bezoek wat mocht komen. Mijn moeder kwam deze dag en in de avond kwamen Bram en Elin nog weer even langs. Gezellig.

Verder ging deze dag zoals bovenstaand. Soms een klein rondje over de gang. En de andere wandelingetjes waren die naar het toilet.

De volgende dag begon ik met een douche en ging ik na het ontbijt weer op en neer lopen in de gang. Ook in de hoop dat het gas in mijn schouder weg zou trekken. Het was iets minder, maar nog wel heel venijnig aanwezig. De arts kwam rond een uur of 10 langs en vertelde dat ik naar huis mocht. Ontlasting zou vanzelf een dezer dagen wel komen. Ik moest mijn temperatuur in de gaten houden en als ik meer pijn of een opgezette buik zou krijgen moest ik bellen. Nou, helemaal prima. Dat zou kunnen wijzen op een eventuele naadlekkage. Dat mijn darmen dus lekken in mijn buikholte. En dat is zeer gevaarlijk.

Zo rond een uur of half 2 was ik weer thuis. Bram heeft mij opgehaald. Eenmaal thuis gelijk op de bank gedoken en dat is mijn plekje sindsdien haha. Met uitzondering van de nachten. Dan lig ik in bed.
Over hoe het nu gaat, zo’n 2 weken na de operatie, vertel ik later.