pijntje

De titel zegt het al, als je weer een pijntje voelt. Ja, in die fase zit ik nu. Ik heb een wat zeurend gevoel in mijn buik aan de rechterkant. Precies de plek waar in maart vorig jaar alles begon.

Pijntje

Tja, lastig. Ik heb nu dus weer wat last van mijn buik. En zoals ik hierboven al zei, precies op dezelfde plek waar de ellende destijds begon. Het is nog niet noemenswaardig heel erg aanwezig maar het zit er wel. Ik noem het dan ook een zeurend pijntje. En dan gaan de radartjes weer aan. Wordt het erger? Hoop het niet. Hopelijk trekt het snel weer weg.
Hoort het bij de ziekte van Crohn? Is het iets nieuws? Komt mijn eerste echte opvlamming er aan sinds ik met de medicatie ben gestart. Het ging zo goed. Zoveel vragen, want ik weet eigenlijk helemaal niet zo goed wat er nu normaal is, hoe een opvlamming precies voelt en wanneer trek je aan de bel en wanneer niet.
Nu moet ik wel proberen hier niet mee bezig te zijn, want ja, stress is ook een grote factor bij de ziekte van Crohn. Maar goed, automatisch gaat het toch zo.

Spiegels

Vorige week hoorde ik van de verpleegkundig specialist dat mijn spiegels krap zijn. Ik heb net voor mijn laatste infuus bloedgeprikt op de spiegels. Op spiegels prikken wil zeggen dat ze kijken hoeveel medicijn er nog in je bloed zit na 8 weken. En eigenlijk is dit wat krap. Wat zou betekenen dat ik wat meer moet hebben. Bijv. i.p.v. 400mg -> 450mg. Maar omdat ik nog geen klachten heb eigenlijk besluiten we het voor nu nog zo te laten. Gelukkig. Maar goed, wel kleine tegenvaller.

Oorzaken?

Nu heb ik natuurlijk kleine 2 weken geleden een Mirena spiraal laten zetten. En ze zei dat dit er wellicht ook nog wel mee te maken kon hebben. Je lichaam is toch bezig met de Mirena en alles. En daarnaast droeg ik al een tijdje weer een corrigerend hempje, die zitten zo super fijn. En wellicht draagt die ook bij aan mijn klachten. Omdat het zo strak zit.

Zelf heb ik het idee dat het komt doordat mijn ontlasting niet helemaal lekker gaat. Om het zo te zeggen. Ik zal er niet over in detail treden maar ik had sinds jaren eigenlijk nagenoeg dagelijks dat ik naar het toilet kon, maar dat is nu weer 2-3x per week. En dan heb ik het idee dat er dus wat ophoopt in mijn darmen. Wat deze klachten geeft.

Ik mag het gelukkig nog wel even aankijken van de specialist en we hopen dat het niet erger wordt. Het is nu nog te doen en ik functioneer er gewoon om. Maar het is wel vervelend, want het houdt je wel bezig. Je bent er wel alert op.

Deze post is gewoon even een korte update eigenlijk. Even van mij af “kletsen” over mijn pijntje.