autovakantieToen Elin 5 maanden was zijn wij met de auto naar Kroatië gegaan om daar heerlijk te genieten van onze zomervakantie. Nu denk je misschien, waar begin je aan? Maar nee, dat hoeft het helemaal niet te zijn. In deze blog deel ik je mijn ervaring en eventuele tips.

Natuurlijk vergt het enige voorbereiding. Lijstjes maken met wat je allemaal mee wilt nemen en moet nemen uiteraard. Want met een baby heb je van alles nodig.  Laat je auto nog even checken van te voren, dat je niet voor verrassingen komt te staan onderweg. Controleer je verzekering en of je nog extra een verzekering nodig hebt voor Europa.

Verder maakte ik dus thuis een lange checklist waar ik alles wat ik gepakt had kon afvinken. Zodat we niets konden vergeten. Van luiers, wipstoeltje, genoeg voeding tot eventueel babybedje en kinderwagen. Je hebt echt van alles nodig.

Wij hadden het geluk dat Elin heel veel geslapen heeft tijdens de autoritten. Tussendoor gingen we er eventjes uit en hadden we zowel het wipstoeltje als een speelkleed mee. Dan kon ze zich even goed uitrekken en strekken. In de maxi cosi zitten ze toch steeds in een bepaalde houding dus dan is dat juist even goed om elke 2-3 uur te stoppen. En tegen die tijd at ze al wel groente en fruithapjes dus die namen we ook mee voor onderweg samen met de voeding. Borstvoeding lukte helaas niet dus moesten we flesvoeding meenemen.
Wat wij deden, gekookt water in een thermosfles en een flesje bronwater. Zo konden we dat samen mixen met het poeder om zo de juiste temperatuur te krijgen voor de voeding.

In de auto kan het natuurlijk snel heel warm worden. Wij hadden airco in de auto en zorgen voor zonneschermen zodat ze niet in de zon kwam te liggen. En met de airco konden wij het koel houden maar niet te koel zodat ze ziek zou worden.
En verder zijn wij de heenweg al heel vroeg in de ochtend vertrokken zodat de auto nog lekker koel is. En als we ergens stopten zorgen we voor schaduw.

Elin lag natuurlijk nog in de maxi cosi dus daar kon ze lekker in slapen. We hadden een dekentje bij ons voor het geval het wat kouder was als we in de avond of nacht gingen rijden. Gelukkig hebben wij onderweg een heel relaxed kind gehad. En sowieso de hele vakantie hoor, maar toch ook heel fijn dat het lang rijden zo goed ging.

Dit jaar gaan wij met het vliegtuig naar Spanje. Dus weer een hele nieuwe beleving. Maar een lange autorit vonden wij goed te doen met een baby van 5 maanden. En ik zou het zo weer doen.