imageAllereerst natuurlijk een gelukkig nieuwjaar voor jullie. Hopelijk zijn jullie het nieuwe jaar allemaal goed begonnen? Ik heb helaas nieuwjaarsdag aardig wat buikpijn gehad, maar goed ben ook erg druk geweest vanaf de kerst. Zoals jullie vast wel weten zijn Bram en ik afgelopen maandag een dagje naar Parijs geweest. Ik zou hier gaan vloggen, maar ik heb er toch maar een plog van gemaakt. Kijken jullie mee naar ons dagje Parijs?

image

We hadden geboekt via Slangenreizen en gingen voor €29,95 per persoon een dagje naar Parijs.  Wel hebben we stoelen gereserveerd, want ik weet dat je bij Slangenreizen niet veel beenruimte hebt en daarom reserveerde ik 2 stoelen bovenin en helemaal voorin. Dit waren prima plekken. In de nacht vertrokken we vanuit Arnhem richting Parijs. Hier kwamen we rond half 10 aan en de bus zou ons in de avond weer ophalen om 21.00 uur. We hadden dus heerlijk een hele dag in Parijs.

image

Natuurlijk een foto met de Eiffeltoren op de achtergrond.

image

Vanaf de Eiffeltoren liepen we een stukje richting de Arc de Triomph. Uiteindelijk hebben we halverwege toch de metro genomen omdat ik het lopen niet helemaal volhield en we hadden nog de hele dag te gaan. In het metrostation kwamen we 3 militairen tegen. Nu hebben we over de gehele dag niet heel veel militairen gezien. Misschien wel wat meer als normaal gesproken maar het waren er niet ‘overdreven’ veel. En van een andere sfeer hebben we ook niets gemerkt. Wel moesten we bij winkels onze jas en tas open doen. Geen probleem.

image

De kerstmarktjes waren op onder andere de Champs Elysees en daar zijn we in de ochtend en in de middag een kijkje wezen nemen. Hier at Bram een heerlijk wafel met Nutella en banaan en ik at een crèpe met suiker en banaan. Smullen.

image

Terwijl wij onze heerlijke wafel en crèpe opaten gebeurde er een ongeluk voor onze ogen. Een auto knalde achterop een andere. Oeps. Die zat aardig in elkaar die auto.

image

We liepen helemaal rechtdoor en kwamen zo bij het Louvre uit. Hier hebben we heerlijk even in het zonnetje genoten.

image

image

In de avond aten we in een restaurant vlakbij de Bateaux Mouche ( hier werden we weer opgehaald met de bus). Ik at een heerlijke cheeseburger met patatjes en Bram at een stoofpotje met lam en groentes. Heerlijk.
plogHet eten kwam al heel snel en we hadden nog een uur of 2 over voordat we weer de bus in moesten terug naar huis. Dus we pakten de metro naar Place de la Concorde en liepen we nog even de kerstmarktjes over. Prachtig gezicht zo met het reuzenrad.

image

Begin kerstmarktjes, gezien vanaf het reuzenrad.

image

Nog steeds waren we wat vroeg en dronken we nog iets vlakbij de opstapplaats van de bus. We hadden dit uitzicht. Prachtig toch. We betaalden hier €7,00 voor een cola. Wel kregen we hiervoor 330ml. Haha, nog duur natuurlijk maar het uitzicht is prachtig. Hierna zijn we weer de bus in gegaan terug naar huis. Ik heb bijna de hele terugweg geslapen en rond kwart voor 4 in de ochtend kwamen we aan in Arnhem.

Dit was ons dagje Parijs. We gingen niet naar Parijs om echt veel te zien, want we zijn er al vaker geweest. Gewoon lekker rondlopen en naar de kerstmarktjes. Een geslaagd dagje.