hotspots berlijnAfgelopen week was ik in Berlijn. Met mijn school gingen we vier dagen naar de creatieve hoofdstad van Europa. Berlijn is een grote en leuke stad en er is genoeg te beleven, te veel eigenlijk om in 4 dagen te doen. Vier jaar geleden was ik ook al is in Berlijn geweest maar ik heb geen twee keer dezelfde dingen gezien. In Berlijn moet je alleen wel op zoek gaan naar de leuke buurtjes en leuke plekjes. Ik heb een paar leuke hotspots voor jullie die ik heb bezocht.   (Door Emma)

House of Small Wonder

House of Small Wonder is een leuke lunch. Zonder insider tip loop je straal aan dit zaakje voorbij. Het lijkt in een kantorenbuurt te liggen, pas bij binnenkomst zie je echt wat het is. Bij House of Small Wonder kun je voor een leuke prijs lekker eten. De winkel hangt vol met planten en heeft een vintage/Japanse look, heel erg tof. Toen wij aankwamen was het wel heel druk en moesten we even wachten maar dat was zeker de moeite waard!

Johannisstraße 20, 10117 Berlin

berlijn

bezienswaardigheden berlijn

 Voo Store

Voo Store is een concept winkel in Kreuzberg in Berlijn. Deze winkel ligt ook echt verstopt, je moet eerst een steegje doorlopen voordat je er bent. De prijzen liggen hier wel wat hoger maar het is een mooie winkel om te bekijken. Je kunt er ook even koffiedrinken. In de winkel verkopen ze mooie boeken, (woon) accessoires en kleding.

Oranienstraße 24, 10999 Berlin

Hamburger bahnhof – museum für gegenwart – berlin

Een mooi museum om te bezoeken is het Hamburger Bahnhhof museum. Het museum is een beetje te vergelijken met het Stedelijk in Amsterdam. Er is moderne nieuwe kunst te zien. Heel inspirerend om doorheen te lopen. Het museum zit in een oud station wat heel mooi is opgeknapt.

Invalidenstraße 50-51, 10557 Berlin

Een echte aanrader in Berlijn is om een dag een fiets te huren. Dan zie je zoveel van de stad dan als je dag met de metro door de stad reist! Tot volgende maand! Liefs Emma