valldaro

Wellicht heb je de zomervakantie al geboekt, maar toch kon ik het niet laten om deze vakantietip nog even met je te delen. Vorig jaar waren wij op Camping Valldaro in Spanje. Net boven Lloret de Mar. En ik ga je wat vertellen en laten zien waarom deze camping zo leuk is voor je gezinnetje.

Wij zijn met het vliegtuig gegaan omdat wij geen zin hadden om het hele stuk te rijden. Camping Valldaro ligt in Playa d’Aro. Een plaatsje een klein stukje boven Lloret de Mar. We vlogen met Ryan Air goedkoop op Girona. En vanaf daar was het 30 min. met de taxi. Wij hadden deze al geregeld vanuit NL. Dus het was heel prettig dat die ons al op stond te wachten toen wij aankwamen.

Happy Tent

Onze vakantie boekten wij via Happy Tent. Ik had de camping al gezien maar vond het nog iets te duur. Wij zaten trouwens wel in het voorseizoen. Begin juli. Ik bekeek de plattegrond op de site van de camping en ik zag dat Happy-Tent er ook op stond. Ik zocht de site op en wat bleek, zij verhuren Glamping tenten. Ideaal, want ik houd niet echt van kamperen. Een luxe tent met veranda, loungeset, normale bedden etc. Het enige was dat er geen wc of douche in of bij de tent zat. Hier moesten we een minuut of 2 voor lopen.

Happy Tent heeft hun Glamping tenten in een rustig laantje staan. Ideaal.

valldaro

Er zijn 2 verschillende zones met zwembaden. Wij zijn alleen in de zone geweest met het kinderbad erin. Elin had het hier erg naar haar zin en wij ook. Er was een grasveld om op te liggen en strandstoeltjes. In totaal zijn er 4 zwembaden.

Fietsen huren

Wij op het terras aan de boulevard en Elin lekker spelen op het strand.

Op de camping was er de mogelijkheid om fietsen te huren. Aangezien wij met het vliegtuig zijn gekomen en daarna met de taxi naar de camping zijn gegaan was een fiets wel erg handig. We huurden 2 fietsen, waarvan 1 met een kinderzitje achterop. Prima geregeld allemaal.
Op deze manier konden we naar het strand fietsen en naar de winkels voor boodschappen. Op de camping zelf zit ook een supermarkt maar op 5 minuten fietsen zit een grote Lidl. Dus wij gingen eigenlijk altijd daarheen.

fietsverhuur

Mini Pretpark

Wat ook op een minuut of 5 fietsen zat, was een mini pretpark. Soort van grote permanente kermis. Super leuk. Hier kon je een pasje kopen met tegoed erop en dat gebruiken bij de attracties. Zo hoef je niet bij elke attractie apart te betalen.
Je had hier onder andere glijbanen, een achtbaantje, draaimolens, trampoline’s, speelautomaten en nog veel meer. Erg leuk om met je kindje(s) heen te gaan.

Wij waren er in de tijd dat het WK voetbal gespeeld werd en de wedstrijden werden ook altijd laten zien op een scherm bij het zwembad. Dus dat was prima voor de liefhebbers. Verder is camping Valldaro een hele fijne camping en gaan we graag nog een keer terug. Maar dan wel als Ivan ook wat groter is. Zodat hij ook lekker kan zwemmen en mee kan op de fiets etc. En dan wederom in een glamping tent van Happy-tent of via de camping zelf.