fotoboekToen ik begin september een mail kreeg met de vraag of ik een fotoboek van fotofabriek.nl wilde maken, hoefde ik niet lang na te denken. Die week erna gingen wij op vakantie en wat een goede timing voor de e-mail. In de vakantie en direct na onze vakantie ging ik aan de slag en maakte ik het fotoboek. Of het maken ervan gemakkelijk ging en het uiteindelijke resultaat, zie je als je verder leest.

Een fotoboek maken lijkt gemakkelijk maar dat valt best wel tegen. Wat wel heel gemakkelijk is, is dat je op de website van Fotofabriek.nl je de juiste software kunt downloaden en deze dus op je computer installeert. En het mooie is dat je dan ook je fotoboek offline kunt maken.
Super handig. Hierdoor kon ik op vakantie alvast beginnen met het maken van het fotoboek. De software is heel overzichtelijk. Ook het zoeken van je foto’s werkt heel erg gemakkelijk.
Het wijst vanzelf.

Ook kan je de foto’s bewerken in het programma. Je kunt eenvoudige aanpassingen doen. Wat je ook kunt doen is kiezen uit een standaard template. Dat wil zeggen dat je de foto’s invoegt aan de hand van je template. Hier kan je voor kiezen als je het lastig vind om te bepalen waar je je foto’s wilt plaatsen. Maar je kunt ook een leeg template kiezen en dan is het helemaal aan jezelf. Ik koos voor deze laatste optie.
Je kiest je eigen achtergrond, de foto’s plaatsen en eventueel nog tekst erbij en dan is het tijd om te bestellen.

Wat een super goede optie is, is dat je aan het einde nog een resolutiecheck krijgt. Dan kijkt het programma na of je foto’s wel van de juiste kwaliteit zijn om af te drukken. Zo niet, kan je nu nog iets aanpassen. Je upload het fotoboek naar de website en vanaf daar bestel je hem heel gemakkelijk. En dan maar wachten…. op de postbode. Hihi.

Een dag of 3 later ontving ik het fotoboek al. Super snel. In een stevige doos zat hij verpakt. En de eerste indruk? Mooi! Een mooie harde kaft, met duidelijke foto’s erop. De kleuren zijn mooi en helder.
Voor bijv. een paar euro extra kan je kiezen voor een glanzende laag op je papier en bijv. de barcode te verwijderen op kaft.

So far, so good.

fotofabriek

fotoboek maken

fotoboek

Zoals je op de foto’s ook wel kunt zien, zijn de kleuren heel erg mooi. Die resolutiecheck aan het einde is wel echt belangrijk, want ik heb een aantal foto’s ertussen zitten die niet zo scherp zijn als dat de rest is. Maar, het valt niet heel erg op.

Ik ben super blij met het resultaat en de service.

Dit artikel is een samenwerking met Fotofabriek.nl. Mijn reviews zijn altijd naar mijn eigen eerlijke mening geschreven.