Beekse bergen

Alweer de laatste plog van ons weekendje Beekse Bergen. Dit is de plog van maandag en hier maakten we wat mee, haha. Je zult het zien in de foto’s. Kijk snel verder voor onze laatste dag Beekse Bergen.

Laatste keer autosafari

beekse bergen

De vorige 2 plogs vind je hier en hier.
Nadat we hadden uitgecheckt en de auto weer volgeladen was gingen we nog weer naar het safaripark. We wilden nog even de autosafari nog een keer doen, want nu was het echt heel mooi weer. En Elin wilde graag nog een keer naar de krokodillen en we wilden de pinguïns opzoeken.

Dit keer hadden we meer geluk met de autosafari, alle hooglanders liepen op de weg en kwamen heel dicht langs de auto heen. Dat was super gaaf om te zien.

beekse bergen
beekse bergen

En wat we helemaal leuk vonden en ook hoopten te zien dit weekend. De giraffen op de weg. En dat was zo, 1 giraf kwam zelfs even onze auto inspecteren. Haha. Zo leuk om te zien was dat. Wat een prachtige beesten zijn het.

Autopech

We waren er doorheen gegaan en toen wij bij de jachtluipaarden waren staken die de weg over een aantal auto’s voor ons. Dat vonden we jammer dus we dachten, we gaan nog een keer door de autosafari. Het was nog steeds mooi weer en hoopten ze nu wel te zien in beweging van heel dichtbij.

En helaas gebeurde er nog weinig toen we daar weer waren. Maar net voordat we de plek van de jachtluipaarden uit waren, 10 meter voor het wildrooster, hield onze auto er mee op. Daar sta je dan…. Met een auto die niet meer aan wil tussen de jachtluipaarden. En nu…. Nou Beekse bergen maar gebeld en die zorgen dat er iemand aan kwam om ons weg te slepen.
Wij dachten, hoe krijgen ze die sleepkabel er dan aan want ja.. jachtluipaarden.

In de tijd dat wij wachten kregen we dus een bezoekje van een jachtluipaard. Wel heel tof. Hij lag al een tijdje op 15 meter van de auto af en nu kwam hij even kijken.

beekse bergen

Hier loopt hij voor onze auto langs, maar hij heeft ook nog even tegen onze auto gestaan aan de zijkant.

beekse bergen

Daar waren ze, onze reddende engels. Haha. Ze hadden wel het lef om de auto uit te gaan en de sleepkabel vast te maken aan onze auto. Met het jachtluipaard nog steeds op 15 meter afstand. Zonder extra bescherming of wat dan ook. Zij liever als ik, haha.

Bumba weer terug

bumba

Maar we werden naar de ingang gesleept en daar konden we dan wachten op de ANWB. Dat duurde ongeveer een uur voordat die er was. In tussentijd gaven we Ivan in het restaurant even een flesje. En liepen we weer terug naar de auto. Op weg naar de auto dachten we, we gaan nog 1 keer vragen of ze Bumba hebben gevonden.
En wat blijkt… dat was zo! Elin was helemaal door het dolle en zo blij dat Bumba weer terug was.

De ANWB was inmiddels gearriveerd en na even zoeken kwam hij erachter dat er een zekering kapot was van de startmotor. Die gemaakt en we konden weer naar huis.

Door dit gedoe hadden we helaas geen tijd meer voor de krokodillen en de pinguïns, dat bewaren we dan maar voor de volgende keer.

Edit: afgelopen vrijdag gebeurde weer hetzelfde met onze auto en was de zekering weer kapot. Vermoedelijk door een storing in de motor. Hij staat momenteel bij de garage.