update

Waar ik vorige keer nog schreef dat mijn bezoek aan de MDL arts anders liep dan ik dacht. Zijn er inmiddels weer wat veranderingen op het gebied van mijn Crohn. Mede door pijn en mede door Covid-19. Ik praat jullie even bij in deze update.

Tijd voor een update dus.
Ik kreeg de vorige keer te horen dat ik een MRI zou moeten laten maken om de eventuele vernauwing verder te bekijken. Ong. 1 week voordat de MRI plaats zou vinden kreeg ik vreselijke buikpijnen. Ik kon weer niet normaal liggen in bed, laat staan zitten of lopen. Veel pijn. Ik heb het ziekenhuis opgebeld of ik mijn infuus toch eerder kon krijgen. En gelukkig kon dat, eind van die week nog. Nog wel echt 4 dagen met pijn door moeten lopen, maar ik was allang blij dat ik niet nog 2 weken hoefde te wachten.
Op vrijdag kreeg ik mijn infuus en op maandag de MRI.

Nu kreeg ik ong. 2 weken later de MRI, mooi snel. En na 1 week daar weer de uitslag van. Ik zou eigenlijk op de poli komen om de uitslag te bespreken, maar aangezien toen net de intelligente lockdown ingegaan was. Ik werd dus gebeld door de arts.

Tijdens het telefoongesprek zei ze tegen mij dat er niet perse een vernauwing zit, maar veel restant van ontstekingen etc. die er gezeten hebben. En op dat moment ook nog zat. Want ik had die week ervoor weer veel pijn gehad. Dus de MRI kwam op zowel een goed als niet goed tijdstip. Ene kant omdat ik veel pijn heb gehad en het beeld dus weer niet helemaal goed te zien was. En anderzijds bevestigd dit ook weer dat het gewoon nog niet goed zit en een operatie onvermijdelijk is.

Operatie dus.. en wanneer dan? Dat is nog steeds de vraag want Covid-19 is er nog. Mijn operatie gaat pas plaatsvinden als dat weer rustig genoeg is. En waarschijnlijk ook pas nadat alle andere zorg die nu uitgesteld is, ingehaald is. Dus met beetje pech pas volgend jaar.

We moeten het maar weer afwachten. Tot die tijd hebben we wel afgesproken dat ik goed in de medicatie moet blijven om weer hevige pijnen te voorkomen. We hebben besloten, dat ik nu elke 4 weken mijn infuus krijg. Dus elke 4 weken naar het ziekenhuis i.p.v elke 6 weken.
Ik vind het prima, want tot nu toe lijkt dat goed te werken.
Donderdag krijg ik mijn infuus weer en zo gaan we voorlopig maar door. Tot het, of niet aanslaat, of dat ik mijn operatie krijg.

De Covid-19 heeft wel als gevolg dat ik op mijn werk als doktersassistente geen patiëntencontact mag hebben en voorzichtig moet zijn met mensen met klachten in mijn buurt. En mijn andere werk in Goor ligt momenteel plat, voor mij dan, omdat daar de patiëntenbehandelingen gewoon doorgaan en ik daar patiëntencontact niet kan vermijden.

To be continued… Tot de volgende update..