sparen-voor-kinderen-195-382-900Sparen, iets wat ik niet gemakkelijk vind. Ik koop graag kleine dingen voor mezelf, bijv. iets leuks voor in huis of iets lekkers voor in de avond. Of bijv. make-up van een nieuwe collectie enz. enz. Nu kunnen jullie je hier ook vast wel in vinden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een aantal spaartips. En die wil ik graag met jullie gaan delen.

– Niet meer uitgeven dan je hebt
Ja natuurlijk, zul je denken. Maar zet bijv. de instelling zo bij je bank dat je niet rood mag staan. Uiteindelijk kost je dat meer geld. Op = Op.

– Van te voren pinnen
Je kan van te voren pinnen. Pinnen is natuurlijk heel gemakkelijk, maar ook de manier om sneller meer uit te geven. Men zegt; dat je juist bewuster met je geld omgaat als je pint, maar voor mij werkt dit eigenlijk niet. Als ik het in mijn portemonnee heb zitten, dan weet ik hoeveel ik nog heb die week.
Doe je grote wekelijkse boodschappen in 1 keer. En pin daarnaast bijv. 50 euro per week, om daarnaast te kunnen mogen uitgeven. Afhankelijk natuurlijk van je loon.

50_euro_deals_westernboerderij

– Restjes sparen
Als je bovenstaande tip opvolgt, houd je als het goed is ook een leuk bedrag over aan het eind van de maand. Dit bedrag kan je natuurlijk gebruiken om iets leuks van te kopen, maar ook sparen. Als je dit maandelijks doet, al is het 50 euro dan heb je in een jaar tijd toch een leuk bedrag gespaard.

– Spaardoelen
Is er iets wat je graag wilt? Een andere auto, vakantie of een nieuwe tatoeage. Zet dan elke maand een bedrag opzij, en op die manier spaar je voor iets wat je echt graag wilt.

– Uitgaves bijhouden
Waar geef jij je geld aan uit? Waar gaan je lasten naar toe en heb je dat echt nodig? Door bewust te worden van wat je uitgeeft ben je uiteindelijk ook bewust van wat je nodig hebt.

Dit is wel iets wat ik wil proberen. Wekelijks een bedrag pinnen en het hier mee doen. Buiten de gewone vaste lasten en de wekelijkse boodschappen om dan. En ook de pinpas thuis laten anders is het wel heel gemakkelijk om toch even je pinpas te gebruiken. Of ik stop hem diep weg in mijn portemonnee voor het geval dat ik toch nog wat boodschappen tekort kom.

Ik zal jullie over een tijd eens op de hoogte houden hoe het gaat.

En jij? Kan jij sparen?