purpuz planner

Plannen, wie doet het tegenwoordig nou niet? Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden en planners te koop. Ik ga je de nieuwe Purpuz Planner laten zien en ik wil heel graag mijn mening met je delen over deze planner. Het is een papieren planner die je helpt bij het plannen van je doelen en deze dus ook helpt te behalen.

Gekregen

Deze planner kreeg ik opgestuurd van Clen, de bedenker van de Purpuz Planner en ik was gelijk enthousiast om deze te testen en om, uiteraard, mijn mening te geven. Super tof! Mijn mening zal hierdoor uiteraard niet veranderen. Ik zal mijn eerlijke mening geven.

Waarom kiezen voor de Purpuz Planner?

Ik vind het super leuk om offline planners te gebruiken. Eerder gebruikte ik al de planner van Beautygloss. Deze is gewoon leuk en mooi vormgegeven, maar helpt je niet effectief met het behalen van je doelen. Ik had al goede verhalen gelezen over deze planner en ik wilde hem dan ook heel graag uitproberen.

Wat is het nou precies?

Zoals ik al zei is het een planner. Maar niet zo maar een planner. Hij is voor 1 jaar en is gedateerd. Dus dat hoef je niet meer zelf te doen. Hij begint op half december en loopt door tot en met het einde van het jaar. Ideaal dus!

“Clen Verkleij (1986, Utrecht) is als organisatie socioloog afgestudeerd op geluk. Na een snelle corporate carrière en modieuze burn-out bedacht hij in 2016 de Purpuz planner; een simpele methode om voortaan in balans zijn doelen te halen

De Purpuz Planner hielp hem dus zijn doelen te bereiken en weer gezond te worden. En hij wilde dit graag delen met veel meer mensen en zo ontstond de Purpuz Planner. In deze planner krijg je tips van Clen om ook je doelen te bereiken. Je kan wel stellen dat het een soort lifecoach is.

Uitleg

purpuz planner

Als je de planner opent zie je meteen al een uitgebreide uitleg. Hier vind je de tips van Clen om deze planner op de juiste manier te gebruiken en alles wordt heel goed en duidelijk uitgelegd. Ook vind je hier voorbeelden over hoe je de planner invult.

In 8 stappen je doelen behalen

Voorin de Purpuz Planner vind je 8 stappen stappenplan. 8 tools tot je doel. De eerste 4 tools helpen je jouw dromen om te zetten in een planbaar doel. Daarnaast zijn er 2 tools die je helpen plannen en 2 tools die je laten reflecteren op de voortgang naar het behalen van je doel.

  1. De Purpuz Map – je dromen visualiseren
  2. De Purpuz Matrix – je dromen ordenen
  3. Het Purpuz Plan – je doel opdelen in stappen
  4. Het Purpuz Pad – je voegt tijd en volgorde toe
  5. De Maandplanning – je doel in balans plannen
  6. De Weekplanning – je to-do’s bepalen
  7. Dagreflectie – sta kort stil bij de dag
  8. Vragen aan jezelf – je maandelijke check-in

Door middel van deze stappen wordt je doel steeds concreter en zie je steeds duidelijker hoe en wanneer je jouw doel kunt bereiken en wat je daar voor moet doen. Ook vind je hier allerlei voorbeelden hoe je dit kunt toepassen in je planner.

Agenda om je stappenplan toe te passen

Daarna begint de agenda en kan je echt gaan beginnen met het toepassen van het stappenplan.
Allereerst zie je een maandoverzicht, waarin je ook afspraken kunt noteren en beloningen voor jezelf kunt opschrijven. Kortom, de hele maand op 2 pagina’s. Daarna begint het echte plannen per dag.

1 week bestaat uit 2 pagina’s. In de meest linkerkolom kan je jouw weekdoel noteren, zowel privé als werkdoel. Daaronder staat je check-in, dagreflectie en daaronder mijn week to-do’s. Elke dag begint met een dagdoel. En op de rechterpagina vind je onderaan een lege ruimte. Deze wordt creatieve ruimte genoemd. Bijv. aantekeningen kan je hier maken of andere creatieve uitspattingen.
De maand eindigt met een 1 pagina met vragen aan jezelf en 1 pagina met sta stil bij het heden en plan je toekomst. En vervolgens kan je aan de slag gaan om je nieuwe maand te plannen.

Maar waarom kiezen voor de Purpuz Planner?

Ik vind dat deze planner zich onderscheidt omdat het zich echt richt op het behalen van je doelen. En uiteraard je reflectie. Want die heb je zeker nodig om een doel of droom te kunnen bereiken.

Aan het begin van de planner vind je dus heel veel uitleg en voorbeelden. En op deze manier kan je het goed toepassen in het agenda gedeelte. Om je doel te bereiken moet je dag, week en zelfs maanddoelen maken. Op deze manier werk je dus doelgericht. En werk je stap voor stap naar het behalen van je doel.

Zoals ik zei is reflecteren ook een heel belangrijk onderdeel in deze planner. Elke dag kan je opschrijven wat je goed vond gaat en waar je trots op bent. En je kan voor jezelf noteren hoe het ging door middel van de vragen aan jezelf in te vullen.

Er zit ook een stuk privé in deze planner. Want met veel doelen is het natuurlijk zo dat je op werkgebied doelen kunt hebben maar hier ook een gedeelte van moet toepassen in je privéleven of andersom. Of juist 2 doelen helemaal los van elkaar. Zo loopt niet alles door elkaar en heb je privé en werk gescheiden.

Ga ik de Purpuz Planner gebruiken?

Mocht je niet werken maar wel persoonlijke doelen hebben dan is hij natuurlijk ook goed te gebruiken. Ik kan hier doelen in schrijven voor mijn blog bijv. of als je doelen hebt op social media. Ik vind het ideaal. Het is voor mij dan ook een soort van planning voor mijn blog geworden. Wanneer moet ik iets schrijven of wanneer moet een samenwerking klaar zijn. En wat wil ik behalen met mijn blog of social media.

Ook plan ik hierin privé afspraken. Met 2 kleine kinderen, ziekenhuisbezoeken en een man die zo nu en dan op zaterdagen werkt is het heel handig om alles in 1 planner te kunnen zetten en zo een heel goed en duidelijk overzicht te hebben.

Conclusie

purpuz planner

Pluspunten

– Super mooie vormgeving. Hij is voor zowel mannen als vrouwen heel goed te gebruiken. De Purpuz Planner is er ook in het roze, mocht dit je voorkeur hebben.
– Achter in de planner staan meerdere ‘Purpuz Canvassen’.
– Duidelijke uitleg en voorbeelden hoe je het 8 stappenplan toepast in de agenda.
– Mooie foto’s tussendoor en fijne, handige tips.
– Compleet in het Nederlands. En het komt ook van een Nederlands bedrijf.

Minpunten

– De planner is wat aan de zware kant. Als je de laptop en deze planner in je tas hebt, is dat best wat aan de zware kant. Maar goed, je hebt wel veel ruimte om te plannen. Dus dat is een beetje dubbel.
– En de planner begint eind december, dus het mooiste is om ook dan te beginnen. Het is zonde om halverwege het jaar te beginnen. Dan kan je de helft niet gebruiken.

Dus koop hem snel en begin in december al met het behalen en plannen van je doelen.

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de Purpuz Planner? De planner kost € 34,99 (grijs) of € 39,97 (roze). Niet de goedkoopste, maar wel een goede prijs voor deze planner en planmethode.

De Purpuz Planner kun je online bestellen op Purpuz.com.