DSCN0385It happened to me! Ik werd verliefd op een goede vriend van mij. Nadat mijn relatie uit ging, kwam ik erachter dat ik Bram wel erg leuk vond en vind natuurlijk. We deden al wel eens dingen samen en coachen/trainen samen een korfbalteam. Maar er bleek toch meer achter te zitten dan alleen goede vrienden. Was dit awkward? 

 

Hoe kom je er nou achter of hij jou ook leuk vind en of hij ook verliefd is op jou? Waren er signalen? Nou, nee niet echt. Als goede vrienden heb je sowieso al wat ander contact als met kennissen bijvoorbeeld. Je appt wat meer, je doet leuke dingen.
Je vriendschap kan op deze manier natuurlijk ook goed misgaan. Want wat als jij je gevoelens uitspreekt maar hij beantwoord ze niet. Blijf je dan nog steeds diezelfde goede vrienden? Of wordt dat toch wat minder? Je wilt natuurlijk niet je vriendschap op het spel zetten.

Toch is het bij ons niet echt ter sprake gekomen maar we hadden het erg gezellig en ja van het een komt het ander. Onze eerste zoen kwam op een avond na het stappen en die dag erna kwamen we erachter dat we elkaar toch wel leuker vonden als leuk. En zijn we beetje bij beetje gaan kijken wat er in zit. Ik kwam erachter dat hij mij al wel een hele tijd leuk vond, maar omdat ik een relatie had heeft hij uit respect hier niets mee gedaan. Wat ik erg in hem gewaardeerd heb en nog steeds doe.

Nu zijn we inmiddels alweer ruim een halfjaar verder en ook alweer een halfjaar erg gelukkig samen. Ik ben blij dat hij nu mijn vriendje is geworden en dat we samenwonen. Ik had niet verwacht/gedacht snel na het eindigen van een lange relatie weer een fijne relatie te hebben, maar je hebt niet alles in de hand en soms gebeurt het.

2316

Bij ons is het gelukkig goed afgelopen, maar dat gebeurt natuurlijk niet overal. Nu ben ik wel van mening dat je eerst vrienden moet zijn/worden voordat je echt aan een relatie kunt beginnen.
Of je kunt natuurlijk langzaamaan gaan daten. Maar je moet iemand wel goed kennen voordat je een relatie aan kunt gaan.

10885466_789426964449531_1160741284830081605_n

Bram en ik hebben veel overeenkomsten en dat wist ik als vrienden zijnde al. En dat is prettig. We houden van films kijken, sushi eten (inmiddels Bram ook;)), shoppen en leuke dingen doen.
Met mijn ex-vriend had ik niet veel meer gemeen en we waren te verschillend geworden en daardoor uit elkaar gegroeid, wat veel uitmondde in ruzie’s. En na een hele lange tijd werd het mij teveel, en na van alles geprobeerd te hebben, werkte het niet meer. En was mijn liefde er ook niet meer. Ik heb toen voor mijzelf gekozen. Een erg moeilijke keuze kan ik je vertellen, maar je eigen geluk komt eerst! En als je dat niet terug krijgt in een moeilijke relatie moet je een moeilijke stap nemen.

Maar je gevoelens verstoppen of niet aan toe geven dat werkt ook niet. Uiteindelijk denk ik dat je er ongelukkig van gaat worden. Het beste is toch uitspreken en erachter komen of het wederzijds is. Zo ja, lucky you. Zo nee, daar kom je samen wel uit. Hij is je beste vriend en in het begin zal het misschien beetje raar zijn, maar dat lost zich wel op! Het zal je opluchten.

Ben jij ooit op je goede/beste vriend verliefd geweest?