infuus

Ik heb net het opstartschema achter de rug van de Infliximab. Het medicijn wat ik via infuus krijg toegediend. En nu mag krijg ik het, zolang het goed gaat, eens in de 8 weken. Dit komt niet aan op een paar dagen, maar wel op een week. Vooralsnog krijg ik hem elke donderdag. Ik ga jullie vertellen hoe mijn dag eruit ziet als ik het infuus krijg. Mocht je niet precies weten waarom ik dit krijg, lees dan even mijn blog over de diagnose.

Ik hoop altijd dat Bram vrij is of vrij kan krijgen of dat ik een oppas heb waar de kindjes wat langer kunnen blijven. Ik word altijd erg moe van het infuus en moet als ik thuis kom altijd even slapen. En daarna gaat het weer goed.

8:00
Ontbijten en ik maak mij klaar en pak mijn spullen in die ik nodig heb. Meestal neem ik mijn laptop mee om een serie te kijken of wat te internetten. Drinken krijg ik daar genoeg en als je er tussen de middag bent, mag je ook mee lunchen.

8:30
Ik stap in de auto en vertrek richting het ziekenhuis. Dit is 40 minuutjes rijden ongeveer.

9:30
Ik ben op de dagafdeling en ik meld mij daar. Ik hoor naar welke kamer ik mag en dat ik daar vast op bed mag wachten.

9:40
De verpleegster komt om mijn controles te meten en om een infuus te prikken bij mij. Meestal gaat dat erg lastig en duurt dat een tijdje en een keer of 3 prikken voordat die goed zit. De laatste 2 keer heb ik hem gewoon in mijn elleboogholte gekregen. Daar waar ze ook bloedprikken zeg maar. Omdat ik daar wel goed te prikken ben. Ze checken de bloeddruk en mijn temperatuur. Bij koorts mag je het infuus niet krijgen.

10:00
Start infuus en start mijzelf 2 uur vermaken. Ik had dit keer 2 andere op de kamer liggen die hetzelfde middel kregen, dus er was wat te kletsen. Dat is wel leuk! Verder had ik mijn laptop dus mee en kon ik nog een serie kijken. Ik vermaakt mij wel. Het infuus loopt in 2 uur in. Dit zou de volgende keer eventueel in een uurtje kunnen, maar ik weet niet of ik dat al wil. I.v.m. eventuele bijwerkingen.

11:00
Inmiddels ben ik al 2 of 3 naar naar het toilet geweest. Ik moet altijd veel plassen tijdens het infuus. Dit schijnt bijna iedereen te hebben. Vanwege het spoelen ook met zoutoplossing vooraf en na die tijd.

12:00
Infuus is klaar en er moet nog even een klein halfuurtje nagespoeld worden.

12:30
Infuus mag eruit en ik mag gaan. Nu snel naar huis en naar bed.

14:00
Ik ga lekker naar bed en probeer een paar uurtjes te slapen. Anders loop ik de komende dagen steeds achter de feiten aan en blijf ik erg moe. Als ik dan mijn dutje gedaan heb, gaat het wel goed. En ja, vermoeid ben ik vaak wel en dat zal ook wel zo blijven.

Daarna doe ik het die dag wat rustig aan, want meestal moet ik de dag erna ook weer werken.

Dit was mijn dag als ik mijn infuus krijg.