the man from u.n.c.l.eHet is weer maandag en dus tijd voor een filmtip. Deze keer The Man from U.N.C.L.E. Dit is een film van de Brits regisseur Guy Ritchie. Hij heeft natuurlijk al 2 succesvolle films op zijn naam staan. Namelijk, de Sherlock Holmes verfilmingen. The Man from U.N.C.L.E was in de jaren 60 een spionageserie. Ik vind de film goed genoeg om uitgeroepen te worden tot filmtip.

Henry Cavill (Man of Steel) speelt de Ameriakaanse spion Napoleon Solo en Armie Hammer (The Lone Ranger) speelt zijn Russische collega Illya Kuryakin. Echte vijanden maar ze worden gedwongen om samen te werken.

Als er een raketwetenschapper verdwijnt doen hun afzonderlijke geheime diensten vermoeden dat er weleens een derde partij het nucleaire evenwicht tussen Oost en West zou kunnen verstoren. Via zijn dochter Gaby moeten de twee spionnen haar vader op het spoor zien te komen en de organisatie waarvoor hij werkt neutraliseren.
Solo en Kuryakin proberen elkaar steeds af te troeven met hun gadgets en vaardigheden.
De film bevat zeker humor en heeft een ironische benadering. Die werkt goed in deze film, zeker omdat het verhaal weinig om het lijft heeft.
Je merkt goed dat de film bedoeld is om af te spelen in de jaren 60. Ik vind het zeker een vermakelijke film.

Strak in het pak gehesen, doet ex-kunstdief en ultieme womanizer Napoleon Solo alvast openlijk sollicitatie naar de binnenkort vrij te komen vacature voor agent 007. Hammer moet het daarentegen meer hebben van zijn spieren dan zijn charmes: de Russische Illya heeft weinig gevoel voor humor, een kort lontje en is onhandig met de dames.