99287.300Ik had vorige week kaartjes gewonnen via Facebook voor de film Michiel de Ruyter. De bioscoop Cinemajestic in Zutphen gaf deze weg. En eerst was ik een beetje sceptisch. Ik dacht, “hoe echt kan het lijken”, “hoe goed hebben ze dit gemaakt”?. Maar ik gaf het een kans en na de trailer gezien te hebben, dacht ik toch echt wel dat dit een hele goede film kon wezen. En niets was minder waar. Lees je mee naar wat ik ervan vond?

Een leuke geschiedenisles van ruim 2 uur. Want onze vrijheid in ons land hebben we mede te danken aan zeeheld Michiel de Ruyter. Alleen die naam klinkt al heel heldhaftig, maar wellicht komt dat ook omdat je meteen terugdenkt aan de geschiedenislessen die we allemaal gehad hebben op school.
Het verhaal; De Ruyter wordt aangesteld als admiraal onder raadspensionaris Johan de Witt, en de Republiek der Nederlanden op zee moet verdedigen tegen de Engelse en de Franse Vloot. Ondertussen probeert hij een burgeroorlog te voorkomen en de heethoofdige Hollanders zij aan zij te laten vechten i.p.v. tegen elkaar.

3301-C- BIG HOROZNTAL BANNER 500x300.indd

Het is een van de duurste Nederlandse films ooit gemaakt, en dat is te zien. In een woord; PRACHTIG! De film kostte dan ook 8 miljoen euro.
De kanonskogels en harde muziek vliegen je om te oren en er is flink wat drame, maar de scénes met de grote zeeslagen zijn indrukwekkend en de aankleding is echt prachtig.
Je waant je echt terug in de tijd, alles klopt.

En de acteurs, erg goed. Petje af voor Frank Lammers (hallo Jumbo) haha, wat heeft hij dit goed en prachtig gespeeld. En ook Barry Atsma en Egbert-Jan Weeber zijn erg goed. En natuurlijk voor de dames, een fijne verschijning op het witte doek;).

Twijfel je nog om de film te gaan kijken? Niet doen, gaan! Je zal er geen spijt van krijgen.