1759273206_1369792720Het is alweer bijna 2015 en een nieuw jaar betekent weer een heleboel nieuwe films die ik graag wil zien. Ik heb een aantal films voor je op een rijtje gezet voor 2015. Dit betreft dus de films die ik persoonlijk graag zou willen zien, er draait natuurlijk nog veel meer.

Taken 3 (vanaf 15 januari in de bioscoop)
Wanneer hij valselijk beschuldigd wordt van een moord die vlakbij zijn huis wordt gepleegd, stort de wereld van ex-CIA agent Bryan Mills in. Hij wordt op de hielen gezeten door een rechercheur, maar wendt zijn speciale vaardigheden aan om de echte moordenaar op te sporen en zijn rechtvaardigheid te voltrekken.

Wild Card (vanaf 12 februari in de bioscoop)
Nick Wild (Jason Statham) kwam ooit naar Las Vegas om zijn geluk te beproeven.Een paar jaar later doet hij klusjes voor advocaat Pinky (Jason Alexander) en laat hij zich af en toe in elkaar slaan door sukkels die zo indruk op hun vriendin willen maken. Met de opbrengst betaalt hij zijn royale bar- en casinobezoek. Dan wordt een goede vriendin door een stel maffiosi onder leiding van Danny DeMarco (Milo Ventimiglia) gemolesteerd in een hotel. Geen jongens om ruzie mee te krijgen, maar met de hulp van hoteleigenaar Baby (Stanley Tucci) gaat Nick toch bij Danny langs voor een niet mis te verstane waarschuwing. Danny wil vervolgens niets liever dan Nick uit de weg ruimen. Maar dan onderschat hij Nick…

 

American Sniper (vanaf 5 maart in de bioscoop)
‘American Sniper’ is gebaseerd op de memoires van Navy SEAL Chris Kyle, geschreven door Scott McEwen en Jim DeFelice. Navy SEAL Chris Kyle is de dodelijkste schutter aller tijden en wordt door zijn vijanden “de duivel” genoemd. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Kyle leerde de fijne kneepjes van het vak al toen hij een kind was en zou een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen het terrorisme die na 9/11 van start ging.

Insurgent (vanaf 19 maart in de bioscoop)
Het vervolg van de Divergent series. Ik vond deel 1 erg goed en kan ook niet wachten op deel 2.
The Divergent Series: Insurgent legt de balk nog hoger voor Tris, als ze in de ruïnes van het futuristische Chicago op zoek gaat naar antwoorden. Tris (Shailene Woodley) en Four (Theo James) zijn nu vluchtelingen, opgejaagd door Jeanine (Kate Winslet), leider van de machtswellustige Eruditie-factie. In een race tegen de klok moeten ze uitvogelen waarom de familie van Tris zich opofferde en waarom de leiders van Eruditie alles doen om hen tegen te houden. Nagejaagd door beslissingen uit het verleden, maar wanhopig haar geliefden te beschermen, moet Tris, met Four aan haar zijde, de ene na de onmogelijke uitdaging zien te overkomen.

Fast & Furious 7 (vanaf 2 april in de bioscoop)
Nadat ze Owen Shaw en zijn crew verslagen hebben, kunnen Dominic Toretto, Brian O’Connor en de rest van de crew weer naar de Verenigde Staten terugkeren. Eindelijk is er weer de mogelijkheid om een gewoon leven te leiden. Maar Owens oudere broer, Ian Shaw is uit op wraak en brengt de levens van de hele crew in gevaar. Nadat ze horen van Hans dood, gaat de crew er op uit om de man die één van hun leden vermoordde te grazen te nemen, voordat hij zijn slag kan slaan. (en leuk en fijn bijkomstigheidje; een van mijn favoriete acteurs speelt hierin mee, Jason Statham! 🙂 )

Ted 2 (vanaf 25 juni in de bioscoop)
Ted 1 was wel meer een mannenfilm vond ik, maar ik wil ook deze zeker weten wel een keer zien.
Er is hier verder nog niet echt een storyline over bekend gemaakt.

Magic Mike XXL (vanaf 2 juli in de bioscoop)
Jeej! Magic Mike is back! De dames onder ons kunnen natuurlijk niet wachten op deze film;)
Drie jaar zijn verstreken sinds Mike de stripperwereld vaarwel zei. De overgebleven ‘Kings of Tampa’ staan nu ook op het punt om de handdoek in de ring te gooien. Maar ze willen niet in stilte afscheid nemen en plannen een groots optreden in Myrtle Beach, samen met de legendarische Magic Mike. Op weg naar hun laatste optreden stoppen ze in Jacksonville en Savannah voor wat proefoptredens. Daar leren ze nieuwe mensen kennen, komen ze op de proppen met wat nieuwe moves en schudden ze op een verrassende manier het verleden van zich af.

Maze Runner: Scorch Trial (vanaf 24 september in de bioscoop)
Nu de kinderen uit het doolhof ontsnapt zijn, komen ze voor een nog grotere uitdaging te staan, op de open wegen van een verwoeste planeet. Na deel 1 wil ik ook zeker deel 2 bekijken.

The Hunger Games: Mockingjay part 2 (vanaf 18 november 2015)
Katniss Everdeen en Peeta Mellark proberen de burgeroorlog tussen de verschillende districten te winnen, die in het Capitool zijn hoogtepunt bereikt heeft.

Dirty Grandpa (vanaf 17 december in de bioscoop)
Een oud legergeneraal denkt dat zijn kleinzoon gaat trouwen met een ongeschikte vrouw. De oude rot besluit om hem mee te nemen naar Florida voor de jaarlijkse ‘spring break’, een moment waarop Amerikaanse jongeren vooral bezig zijn met seks, drank een feestjes. Een film met Zac Efron, is toch altijd goed;)