fast & furious 8Een aantal weken geleden zijn Bram en ik naar de nieuwe The Fast & The Furious film geweest. Inmiddels alweer deel 8. Wij waren erg benieuwd naar deze nieuwe film. Er zijn dus al 7 films hiervoor gemaakt waarvan ik alleen Tokio Drift niet goed vond. Maar daarna hebben ze het weer helemaal opgepakt en zijn de films weer top. Ik ga je in het kort wat vertellen over F8 en waarom je deze film moet gaan zien.

Vanaf deel 5 draait deze filmreeks niet alleen meer om het stelen van auto’s en het ermee racen maar is het een soort combinatie geworden van auto’s en James Bond. Wat mij betreft een super goede combinatie.

Oké, de geloofwaardigheid is wat minder in de laatste 3 delen maar goed dat neemt de goedheid van de films niet weg.
In deel 8 wordt Dominic (Vin Diesel) door superhacker Cipher gedwongen om zijn familie en zijn team te verraden en hun leven in gevaar te brengen. Hij heeft meerdere malen de kans om aan zijn vrouw Letty te laten weten dat hij onder dwang werkt en dat hij gechanteerd wordt, maar hij houdt zijn kaken stijf op elkaar en dwingt zo zijn team tegen hem ten strijde te trekken.

Jason Statham heeft ook nog een leuke actiescène richting het einde van de film, en zijn rivaliteit met The Rocks personage doet denken aan de macho tweestrijd in Fast Five tussen Diesel en Johnson. Die actiescène met Jason Statham is wel echt ook humor. Meerdere malen tijdens die scène heb ik hardop gelachen.

Mis je Paul Walker in de film, ja absoluut. Helaas is hij niet meer in leven, maar hij was toch ook wel echt een pluspuntje in de film. Maar goed er komen nog 2 vervolgen aan waar Vin Diesel sowieso al voor getekend heeft. Dus ik ben heel erg benieuwd naar de volgende delen.
Deze film is ook gewoon zeker vermaak. Er wordt weer geracet, er worden gadgets gebruikt en er zit lekker veel actie in. Kortom, weer echt een combi tussen de oude Fast en Furious films en James Bond. Ga hem dus zeker kijken.