baby driverBram en ik zijn pas weer eens een keer naar de bioscoop geweest. En wel naar de film Baby Driver. Het leek ons een leuke film met toch wel aardig wat actie erin. En ook wel heel fijn, veel muziek. Ik ga je hier in het kort wat vertellen over deze film, zonder teveel spoilers zodat het nog zeker de moeite waard is om Baby Driver te gaan kijken.

Baby Driver is een film vol muziek en keiharde en snelle achtervolgingen. Wel zijn de actiescènes over de top, maar dat maakt deze film ook gewoon erg leuk. Er zit zelfs een moment in dat de kogelinslagen op de maat van de muziek gaan. Haha, jaja er is over nagedacht.

De film draait om Baby Driver (Ansel Elgort) en zonder muziek kan hij niet functioneren. Zodra er een overval start, start hij zijn muziek en als het liedje is afgelopen is de achtervolging klaar en zijn ze “ontsnapt”.
Elke bocht en uitwijkmanoeuvre gaat precies op de maat van de muziek. Alles is ritmisch.

Zijn ouders kwamen om bij een auto-ongeluk. De tinnitus-ruis die hij toen opliep, dempt hij met muziek, via zijn oortjes.
Hij heeft wel een aparte smaak qua muziek voor zijn leeftijd. Hij luistert namelijk naar The Beach Boys en Bob & Earl. En nog veel meer van dat soort muziek.

Het verhaal is heel eenvoudig. ¬†Spacey hoeft niets nieuws te doen om te bekoren als vaderlijke en dreigende opdrachtgever: ‘Je vriendin is knap, laten we ervoor zorgen dat dit zo blijft.’ De baas werkt per klus met een ander gangsterteam. Acteurs als Jon Hamm en Jamie Foxx bijvoorbeeld.

In het kort:

De getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto’s Baby ontmoet het meisje van zijn dromen en wil stoppen met zijn criminele bestaan.

Als hij door zijn opdrachtgever (Kevin Spacey, House of Cards) gedwongen wordt om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken, zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel.