ochtendritueelOkè, de ochtend is niet mijn favoriete moment van de dag. Maar goed, met een kindje moet je wel. Haha. Gelukkig is Elin een goede slaper en start de dag, als ik vrij ben, niet al om 7 uur.  Ik vond het wel leuk om ons ochtendritueel eens op te schrijven. Lees je mee?

Ik drink ook geen koffie, dus dat gaat mij ook niet helpen om wakker te worden. Haha. Maar goed, ik heb het ook niet nodig. Meestal op mijn vrije dagen is Elin mijn wekker en gaat het wakker worden mij opzich wel goed af.

8:30 uur: Elin wordt rond deze tijd wakker en ik dus ook. Ik laat haar nog even lekker kletsen en spelen met haar knuffels in bed en dan kan ik rustig aan wakker worden. Bram heeft ochtenddienst en is al vanaf 6 uur weg. Ik ga uit bed en haal Elin ook uit bed.
Elin gaat eigenlijk altijd in de avond onder de douche of in bad. Niet elke avond, maar meestal doen wij of doe ik dit niet in de ochtend. Dus dat bespaart een heleboel tijd.

09:00 uur: We zijn beneden en ik ga een ontbijtje voor ons maken. Elin eet meestal 1 tot 1,5 boterham met bijv. kipfilet, spread of kaas en een beker water. Dit eet en drinkt ze lekker op, meestal kijkt ze dan eventjes lekker tv. En dan kan ze op haar gemakje lekker haar ontbijtje opeten. Nu hebben wij inmiddels weer een eettafel en vanaf nu gaan we dan weer lekker een ontbijtje eten aan de eettafel. Is toch wat rustiger eten. Want bij de tv wil ze alleen maar weglopen en spelen etc. Daarna krijgt ze nog een lekkere beker/flesje melk.

Daarna spelen we wat en soms gaan we even naar de winkel of gaan we gewoon lekker de stad in.

10:00 uur: Meestal loopt Elin zelf al richting de keuken om de la met tussendoortjes open te doen. Haha. En dus krijgt ze rond 10 uur een tussendoortje. Meestal een cracotte. Dit vind ze heerlijk.

11:45 uur: Tijd voor de lunch. Elin eet dan nogmaals 1 tot 1,5 boterham met hartig/zoet beleg. Hagelslag, pindakaas of jam zijn wel haar favoriet op dat vlak. Maar in principe alles wat we haar voorschotelen eet ze op.  Ook hierbij krijgt ze weer een beker water. Ze is echt gek op water en dat vinden wij heel fijn. Soms geven we haar weleens wat anders, maar 9 van de 10 keer is het water. Als we ergens lunchen of heen gaan krijgt ze weleens Fristi of nemen wij een pakje Wicky fruitwater mee.

En dan tussen half 1 en 1 uur gaat Elin naar bed voor haar middagdutje en zit onze ochtend er weer op.