Toen Elin rond de 9 maanden was kocht ik dit super leuke Nijntje aanwijsboek. Een boek met allemaal plaatjes over bijv. het verkeer en de boerderij. Onderaan de pagina’s worden de woordjes, incl. lidwoorden, genoemd.  Waarom dit Nijntje aanwijsboek een echte musthave is vertel ik je hieronder.

Nu staat er in een recensie dat dit boek geschikt is voor peuters vanaf een jaar of 2, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Vanaf dat Elin bijna 1 was, kon ze al hier en daar een plaatje aanwijzen. En nu ze anderhalf is wijst ze zo ong. het hele boek aan. Dan bedoel ik dus, dat wij vragen waar bijv. de koe, de taartjes, de bus is en Elin wijst dat dan aan. Heel erg leuk. En ze heeft er zelf ook zoveel plezier in.

Waarschijnlijk gaat ze rond haar 2e verjaardag de items ook zelf benoemen en waarschijnlijk dat ze daarom zeggen vanaf 2 jaar. Maar rond 9 maanden het boek vast doornemen en een aantal plaatjes benoemen is echt heel erg leuk. En je zult merken dat ze het snel genoeg overnemen.

Het Nijntje aanwijsboek is een hard kartonnen prentenboek die je kindje helpen items uit hun omgeving aan te wijzen en later te benoemen. Het is allemaal getekend in de Bruna-stijl. Per 2 blz. is er een thema; op de boerderij, aankleden, in de dierentuin, eten en drinken, in het verkeer, speelgoed, in de natuur en familie en vrienden. Heel erg leuk.

 

Niet gesponsord, ik krijg een kleine commissie.

Hij te koop bij Bol.com voor €12,50. En wij hebben er nu al 10 maanden heel erg veel plezier van. Elin komt er geregeld mee aan lopen en dan gaan we samen de plaatjes doornemen. En ik denk ook dat we er nog heel erg lang heel veel plezier van gaan hebben. En ik kan niet wachten tot Elin zelf alle plaatjes gaat benoemen. Kortom, een echte musthave voor baby’s vanaf een maand of 9 tot zeker een jaar of 3/4.