dr. brown flesEr zijn zoveel verschillende soorten flessen te krijgen voor je kindje, dat ik mij kan indenken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Nu heb ik hier niet mee te maken gehad, omdat onze kraamhulp mij een bepaald soort fles aanraadde. Een fles die ervoor zorgt dat je kleintje minder darmkrampjes krijgt en minder lucht binnenkrijgt tijdens het drinken. Het zou gaan om de Dr. Brown fles. Lees je mee met mijn ervaring met de Dr. Brown flessen.

image

Mijn kraamhulp raadde dus de Dr. Brown flessen aan. Ik stuurde mijn vriend richting de Etos om zo’n fles te halen. Na deze uitgekookt te hebben, gingen we hem gelijk proberen.
Nu hebben wij geen andere flessen geprobeerd dus daar kan ik hem niet mee vergelijken. Maar ik hoor vaak dat baby’s veel darmkrampjes krijgen bij flesvoeding. Nu heeft ze dat ong 1 a 2 weken een beetje gehad i.v.m. het wennen aan de flesvoeding.

Daarna was alles over en heeft ze al weken geen darmkrampjes meer gehad. Heerlijk toch? Met name voor haar natuurlijk, maar ook voor ons.
Deze fles is in 1996 ontwikkeld door een Amerikaanse arts. Deze fles heeft een ventielsysteem dat bijdraagt aan de gezondheid van het kind. Je voed je kind vacuümvrij en dus zonder luchtbelletjes.

image

 

 

Echt ideaal! Binnenkort mag ze ook wat pap hebben en ik weet dus nog niet of deze fles dan ook werkt en een wat grotere speen erop genoeg is. Of dat wij toch moeten overstappen naar een andere fles. Maar de eerste paar maanden zou ik zeker weer kiezen voor de Dr. Brown.  De flessen zijn o.a. verkrijgbaar bij Etos en Bol.com. Een pak met 2 grote flessen kost €19,99. En als giftset met 2 flessen en een speen €22,99.

Nu ben ik nog wel heel nieuwsgierig naar welk soort fles ik het beste kan gaan gebruiken als wij haar ook de papflessen gaan geven. Hebben jullie tips?