Als je voor het eerst papa en mama wordt is het natuurlijk logisch dat dit een hele impact heeft op je relatie. Je bent ineens niet meer met z’n tweetjes en je hebt er een hele verantwoordelijkheid bij gekregen. Het kan zijn dat jij je man/vriend anders gaat zien en je relatie ook compleet veranderd.  Voordat je een kindje krijgt kon je natuurlijk doen en laten wat je wilde en dat is nu natuurlijk compleet anders. Je moet samen afspraken gaan maken over de opvoeding en over jullie plannen. Er zijn meer veranderingen dan dit natuurlijk. Lees dan snel even verder.


Wat ik merkte tijdens de zwangerschap was dat Bram wat zachter werd. Of meer zorgzamer, dat is denk ik het juiste woord. Veel van mij overnemen etc. Dit schijnt ook een aankomend vaderschap dingetje te zijn. En bij de meeste mannen te gebeuren. Ik vond het wel heel erg pijn.

Je leert elkaar wel echt nog veel beter kennen. In 9 maanden maak je zoveel mee. Je gaat van zwangerschap, hormonen, bevalling en hoe het is om papa en mama te zijn. En dat is soms wel echt even zoeken, maar ik merk wel dat we daar samen goed in gaan. Er zijn eigenlijk geen verschillen tussen onze ideeën en het heeft ook niet voor ‘ruzietjes’ of andere strubbelingen gezorgd tussen ons. Gelukkig niet. Nu is Elin ook heel erg makkelijk, maar toch.

Wel ontdek je bij elkaar wat andere uiterlijke kenmerken, haha. Bij een vrouw uit zich dat bijv. in… mega kraamverband, hangbuikje blegh. Ook de man kan wat andere kenmerken gaan hebben, grijze haartjes die kunnen sneller tevoorschijn komen en vaak komen ze tijdens de zwangerschap ook wel wat extra kilootjes aan omdat ze lekker met hun vrouw mee-eten. Maar goed, dat maakt toch allemaal niks uit. Je krijgt er echt iets moois voor terug. Lekker cliché ook. O ja en niet vergeten de wallen van vermoeidheid haha.

Je hebt natuurlijk wel wat minder tijd voor elkaar. Zeker de eerste weken ben je echt alleen even met de baby bezig en dat is ook logisch. En volgens mij heeft Bram daar ook geen moment over geklaagd of iets dergelijks. Dat was voor beide gewoon zo. Elin leren kennen en bij Bram ging het werken gewoon weer door na zijn weekje vakantie. Irritaties hebben wij hierdoor eigenlijk ook helemaal niet gehad. Zorg er voor dat je bijvoorbeeld 1x in de maand even tijd voor elkaar hebt en je een date night inplant.
De eerste keer dat wij samen even weggingen was denk ik een 3 weken tot een maandje na Elin haar geboorte. Er was een activiteit bij de korfbal gepland waar we heen gingen. Van half 9 tot 11uur. Toen vond ik het wel weer mooi geweest, haha.  En nu, Elin heeft het overal naar haar zin en slaapt ook heerlijk bij de opa en oma’s en mijn zusje. Dus dat is heel erg fijn.

Nou denk je misschien, wanneer komt het tussen de lakens verhaal. Haha, nou ja dat is natuurlijk ook wel iets wat er kan veranderen in de relatie. De eerste 6 weken mag het sowieso niet na de bevalling haha. En wanneer je er weer aan toe bent hangt helemaal van jezelf af. De ene met 6 weken en bij de ander duurt het iets langer. Je kan natuurlijk gestoord worden door je kindje, je kan zo vermoeid zijn dat je er even niet aan moet denken. Dat hoort er allemaal bij, blijft er gewoon samen open over en dan komt het allemaal goed. 😉

Dit zijn de veranderingen die je voornamelijk wel merkt als je papa en mama wordt. Wellicht heb jij nog andere aanvullingen of veranderingen die jullie gemerkt hebben, laat het dan vooral in de comments even weten. Blijven praten dat is het belangrijkste. Dan weet je van beide kanten wat je van elkaar verlangt of hoe je erover denkt.