loedermoeder tagHet is weer TAG tijd. Ik vond een super leuke TAG op het internet. Namelijk de loedermoeder tag. Haha, wie dit bedacht heeft.  Ik denk dat iedere moeder wel iets van de zogenoemde “loedermoeder” in zich heeft en voor mij is het tijd om met de billen bloot te gaan. Ik zal deze TAG uiteraard gewoon eerlijk gaan invullen.  Want ook ik ben uiteraard niet perfect. Lees je mee? En super leuk als je hem overneemt.

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
Als ze net gepoept heeft sowieso. En in de ochtend bij het wakker worden, net voor het middagdutje, net voor het avondeten en net voor het slapen gaan. Gemiddeld 4/5 luiers per dag.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Nee niet altijd. Regelmatig eten we gezellig aan de kleine tafel. Vooral met brood enzo. Omdat het heel gezellig is en Elin al goed en redelijk netjes kan eten. En het avondeten proberen we wel zoveel mogelijk aan de grote tafel te doen.  Behalve frietjes of pizza in het weekend dat doen we aan de kleine tafel.

Hoeveel minuten/uren zit jou kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Oké, te veel haha. In de ochtend mag ze vaak even tv kijken. Vaak staat er dan Juf Roos, Biba boerderij enzo op. De telekids in de ochtend. En ook als het even “moet”. Bijv. bij het eten koken of als ik/we aan het schoonmaken zijn. En verder voor het slapen gaan kijkt ze altijd Sesamstraat.  En mijn telefoon is vooral interessant omdat ze weet dat ze daar Bumba op kan kijken via Youtube haha. En de tv staat regelmatig gewoon aan voor de gezelligheid. Beetje geluid. Maar ze kijkt er lang niet altijd naar.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Altijd! Elin slaapt al vanaf dat ze geboren is altijd in haar eigen bedje. Nooit bij ons in bed of op de bank. Heerlijk. Enige nadeel is dat als we weg zijn ze niet in de kinderwagen slaapt. Maar hé, elke nacht in haar eigen bedje vind ik toch wel veel fijner. Ze gaat wakker maar wel wat moe naar bed. We lezen een boekje, we spelen wat met de knuffels, zingen een liedje en dan gaat ze lekker slapen. Soms hoor je haar nog een beetje spelen/kletsen tegen haar knuffels maar gaat al snel slapen.


Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Poep en plas wordt gelijk verschoont. Andere dingen alleen als het rare vlekjes zijn die ik er na een dag laten liggen niet meer uit krijg. En het ligt eraan of we nog weg moeten of welk moment het van de dag is. Snoetenpoetsers zijn wonderdoekjes ;).

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Bijna altijd wel. Haha, soms niet.

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Uhm, jup. Ik denk dat iedere moeder dat wel eens doet.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Uhm.. Opzich wel opgeruimd. Beetje bij beetje meer opgeruimd want sommige kastjes/laatjes zijn we aan het uitzoeken en er wordt een hoop weggegooid. We hebben 2 echte rommel laatjes waar je van alles kunt vinden haha.

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
We proberen het elke dag. Maar wordt nog weleens vergeten. Oeps!

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.
Uhm.. Luiers niet gelijk weggooien. Iets laten vallen en dan je kind vragen het even op te pakken en aan mama te geven. Haha erg hè? En wij eten nog weleens iets wat Elin niet mag ofzo en dan krijgt ze nog even een keer een potje. Haha. O, ja en als Elin een middagdutje doet, doe ik er som sook 1. Haha.

Dit zijn mijn antwoorden op de loedermoeder tag. Heb jij nog aanvullingen?
Mocht je hem ook gaan doen super leuk en laat het mij zeker even weten.