veranderingen

Dat er een heleboel gaat veranderen als je mama wordt, dat lijkt mij wel duidelijk. Je kiest ervoor om een heleboel vrijheden op te geven. En dat je daar even aan moet wennen, is natuurlijk heel erg logisch. Er verandert ontzettend veel.  Het is niet meer alleen jij en je partner en je kan niet zomaar gaan en staan waar je wilt en wel zien wanneer je weer een keer thuis bent. Je kiest ervoor als je papa of mama wordt om eerst aan je kindje te denken en dan pas aan jezelf. En dat kan je je echt niet voorstellen als je nog geen ouder bent. Dat cliché is echt waar. Maar toch vinden wij dat het gaan en staan ook nog best wel heel makkelijk is, alleen moet je meer rekening houden met. Hoe soepel je daar in bent, ligt aan jezelf maar ook zeker aan je kleintje.

– Spontane dagjes weg brengen wat meer organisatie met zich mee
Eerder sprong je weg om lekker ergens naar toe te gaan, zonder erbij na te denken. Dat is verleden tijd. Natuurlijk kan je nog wel spontaan weggaan met je kleintje, maar je moet wel met van alles rekening houden. Luiers, voedingen, spuugdoekjes, kinderwagen, maxi cosi, kleding etc. etc. Het moet allemaal mee.

– Stappen en feesten
Nu deden wij dit ook niet veel voordat wij Elin kregen. Ja, je kunt natuurlijk altijd oppas regelen, maar de ochtend erna ben je wel weer aan de beurt om klaar te staan voor de kleine. En borstvoeding en alcohol is ook geen hele goede combinatie, dat brengt wel een planning met zich mee. En soms heb je de eerste tijd toch geen energie om flink te gaan stappen, haha. Elin is vanaf een maand of 3 uit logeren gegaan bij de opa’s en oma’s en dat ging prima. Dan kan je natuurlijk wel wat langer wegblijven of een drankje extra doen.

– Uitslapen
Uitslapen is ook verleden tijd. Tot een uur of 10-11 blijven liggen is er niet meer bij. Je bent blij als je al tot 8 uur door kunt slapen. Elin sliep met 6 weken van 23:00 uur tot en met half 6 en dat werd met de week een halfuur langer. Tot gemiddeld half 8, 8 uur. En dat is prima. Maar toen ze 3 maanden was hebben wij de fles van 23:00 uur eraf gehaald en sliep ze van half 9 tot en met half 8, 8 uur. Heerlijk hoor. En als je er eenmaal aan gewend bent, dan lukt uitslapen ook niet meer. Tenminste dat is onze ervaring.

– Kleding shoppen
Ik merk wel, dat ik vaker met items voor Elin thuis kom dan met items voor mijzelf. Hihi, en ik hoor dit echt bij iedere mama.

– Je wasmachine doet goed zijn werk
Ja, wasjes wasjes wasjes. Zeker aan het begin moet je kleintje wel 2-3 setjes schone kleding aan per dag. En dat moet natuurlijk snel gewassen worden, anders ben je door de kleertjes heen. Dus dat vele shoppen is nog wel ergens goed voor. Haha.

– Je leven zonder kindje is niet meer voor te stellen
Het is echt waar, ook al is je kindje er nog maar een paar dagen/weken, je leven zonder kindje is al niet meer voor te stellen. Ook echt een cliché dat echt klopt. Het enige waar je zoms aan kan denken is dat je wat makkelijker gaan en staan wanneer je wilde, maar hè dat geef ik graag op voor Elin.

 

 

 

Dit zijn een aantal veranderingen die je tegenkomt als je mama wordt. Dit zijn mijn ervaringen in de veranderingen. Het is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar de meeste mensen kunnen zich vast wel vinden in het bovenstaande. En nogmaals ik onderga deze veranderingen met alle plezier! Ik zou het niet willen terugdraaien.

Heb jij nog aanvullingen? Let me know.