consultatiebureauGisteren was het weer zover, we mochten een bezoekje brengen aan het consultatiebureau. Nu is het consultatiebureau voor mij nog geen probleem geweest en ga ik er zonder moeite heen. Elin is ruim 14 maanden nu en dan is het tijd voor een bezoekje en tevens weer 2 prikjes. Hoe ging het dit keer? Dat ga ik je vertellen.

Om 16:00 uur hadden wij een afspraak, maar we waren een beetje vroeg. Op de fiets richting het bureau en nog even lekker speeltijd voor Elin.
Om 15:55 uur ongeveer was het tijd voor Elin om te wegen en te meten. Ik was erg benieuwd naar wat ze nu weegt en hoe lang ze is. Aangezien ze best lang is en inmiddels in een maat 86/92 heeft.

Elin weegt 12,5 kilo en is 84 centimeter lang. Ze is dus in 3 maanden tijd 1 kilo aangekomen en ruim 4 centimeter gegroeid. Dus een flinke groeispurt gemaakt. En dat zal nu wel eventjes stil blijven staan denk ik, maar goed je weet het niet.

Ik vond de gewone versie van de groeigids best saai. Dus ik heb hem vorig jaar al een keer een beetje vrolijker gemaakt.

Bij de verpleegkundige werd er eventjes in haar oogjes gekeken met een lampje en naar haar hartje geluisterd. Dit klonk allemaal prima. Verder was Elin lekker aan het spelen en aan het kletsen en verbaasde de verpleegkundige zich erover hoe veel ze al snapt.
We hadden het nog even over hoe het met Elin gaat en moest ze nog even wat blokjes pakken en weer terug in een doosje stoppen. Nou, dit ging allemaal prima.

Toen was het tijd voor 2 prikjes. De eerste ging erin en dat was 1 tel huilen, daarna moest er nog 1. Dat was 2 tellen huilen. Ik had een bidon flesje Fruit Shoot 0% meegenomen en die gelijk na het prikje gegeven. Daar werd ze blij van. Elin weer op de grond gezet en ze ging alweer lopen en vrolijk spelend de deur uit.

Elin weer aangekleed en toen konden we weer gaan. Al met al is het mij deze keer weer meegevallen. Elin doet het prima en we hadden geen vragen.  Dit is eigenlijk nog elke keer zo geweest. We hebben nog nooit geen “goedbedoelde”adviezen gekregen of “gezeur” gehad. Tot nu toe, gaan we er met veel plezier naar toe.

 

De volgende keer zal met 18 maanden zijn en dan komen ze aan huis. Dat doen ze altijd bij eerstgeborenen. Nou, prima. En daarna pas weer met 2 jaar. Heerlijk.
En van de prikjes zijn we even af tot ze 4 wordt. Ook super fijn.

Kortom, het bezoekje was weer prima en goed te doen.

Wat vinden jullie van het consultatiebureau?