wintertijd

Wintertijd, het was weer zover afgelopen zaterdag op zondag. Heerlijk denk je misschien, een uurtje extra slapen. Maar met kinderen gaat dat niet op. Haha. Of misschien toch? Ik vertel je in deze post hoe wij het al 3 jaar aanpakken met Elin en dit jaar dus ook met Ivan.

Elin is nu 3,5 en Ivan is 9 maanden. 2-3 dagen voordat de wintertijd begint beginnen wij een beetje met het verleggen van het ritme. Ivan doet in de ochtend een dutje rond half 11 en in de middag rond half 3.
Vrijdag ben ik met Ivan naar de winkel geweest in de ochtend en ging hij pas tegen 11 uur zijn dutje doen. Daardoor werd hij wat later wakker als anders. Net na de middag. Je kunt ook bijv. even gaan fietsen om wat tijd te rekken.
Normaal gesproken gaat hij dan weer rond 2u half 3 naar bed, maar omdat hij in de ochtend later wakker was, verschuift dit. Hij sliep dus tegen half 4 tot 5 uur, half 6.

In de avond gaat hij dan i.p.v. half 8 8 uur, rond half 9 9 uur naar bed. Op deze manier verschuif je alles al een uurtje. Dit hebben wij ook zaterdag gedaan. Dit natuurlijk in de hoop dat ook Ivan dit goed oppakt en zondagochtend op de gewone tijd wakker wordt.

Zaterdagavond gingen ze beide dus een uurtje later naar bed. Allebei rond 21 uur en ze sliepen ook rond 21:15 uur. Zondagochtend werden ze wakker rond half 8, kwart voor 8. Dat is de normale tijd. Dus het heeft weer gewerkt. Ze hebben beide een even lange nacht gemaakt als anders en wij konden toch genieten van een uurtje langer slapen.
Terwijl ik dit typ, ligt Ivan weer een dutje te doen. Het is nu half 11 in de ochtend en lijkt het ritme zich weer normaal te vervolgen.

Dit is hoe wij het aangepakt hebben en dit werkt voor ons. Wellicht heb je hier iets aan en misschien ook niet. Dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk.