sinterklaas knutselwerkjes

A.s zaterdag is het zover. Sinterklaas en zijn pieten komen weer aan in het land. Elin is deze week begonnen met het kijken naar het Sinterklaasjournaal en haar verlanglijstje is ook alweer gemaakt. Volgende week komt hij aan bij ons in de stad en ze kijkt er erg naar uit. Toch wel een gezellige periode die eraan komt, met daarna de kerstdagen. Ik heb voor jullie een aantal toffe Sinterklaas knutselwerkjes verzameld bij (collega) bloggers en ze zijn leuk kan ik je zeggen. Kijk je mee? Ik heb mijzelf hiermee inspiratie gegeven om te gaan knutselen met Elin en ik hoop jullie ook.

mijter

Liselore van mamalies.nl maakte een super leuke mijter met haar zoon van 5. En wat helemaal fijn is, is dat er een gratis printable te downloaden is als mal voor de mijter. Het maken van de mijter wordt heel erg duidelijk uitgelegd zodat jij goed aan de slag kunt. En het enige wat je hiervoor nodig hebt is rood en geel papier(karton), een schaar, lijm, nietmachine en de printable.

pietenmuts

Ook heeft ze een hele leuke pietenmuts gemaakt. De uitleg hiervan is iets lastiger maar nog steeds heel erg goed te maken met je 5 jarige. En wellicht ook wel jonger maar dan met een beetje meer hulp. Wederom weer een hele goede uitleg. Check het snel.

sint en piet

Anja van tipsvoormama.nl maakte een hele leuke Sint en Piet met behulp van lege glazen flessen. Wellicht is deze nog ietsje lastiger voor je peuter of kleuter maar met beetje hulp komen ze een heel eind. En zeg nou zelf, samen knutselen is toch erg leuk. Dus drink nog even het laatste bodempje wijn uit de fles en ga aan de slag. Haha. Anja legt stap voor stap uit hoe je deze Sint en Piet maakt. Dus check het snel.

knutselen met peuter

Ellen van mamascapelle.nl deelde ook een leuke knutsel echt voor je peuter. Deze ga ik onthouden voor Ivan. Die is bijna 3 en is niet van het netjes knutselen maar lekker kliederen met verf is wel prima. Teken een mijter op papier en regel wat vingerverf of plakkaatverf met een kwast en gooi wat klodders verf op de mijter en laat ze er lekker mee kliederen. Super leuk!

sinterklaas

Linda van lindaschrijft.nl maakte met haar peuter en kleuter deze super leuke Sinterklaas. Wederom ook gemakkelijk om te maken samen. Papier, kartonnen bordje, watjes en wiebeloogjes is naast lijm en een schaar het enige dat je nodig hebt.

sinterklaas krans

Mirelle van creametkids.nl stuurde mij ook een leuke knutsel. Kijk nou zelf, leuk toch? En ook in haar blog kan je weer een printable vinden van de kleurplaatjes. Maar liefst 4 verschillende kleurplaatjes. Hoe leuk?!

wiebel piet

Deze wiebelpiet maakte ze ook. Een ook bij dit knutselwerkje vind je een gratis printable. Samen met 2 papierenbordjes, kleurtjes en een beetje lijm zet je dit in elkaar. Easy! En heel erg creatief.

Zeg nou zelf, bovenstaande Sinterklaas knutselwerkjes zijn toch fantastisch om gezellig samen met je peuter en/of kleuter te maken? Hopelijk heb ik je wat inspiratie gegeven. Mocht je nou iets gemaakt hebben, let me know. Vind ik super om te zien.