De vorige keer dat ik over Ivan zijn ritme schreef was hij 10 weken oud. Inmiddels is hij alweer bijna 5 maanden en wil ik zijn 4 maanden update nog even delen met jullie. Inmiddels zijn wij gestart met groentehapjes. Hoe en wanneer wij dit doen zal ik je hieronder vertellen.

Voeding

Ivan krijgt op dit moment 4 flesjes op een dag. De eerste is tussen 7 en 8 uur in de ochtend, afhankelijk van hoe laat hij wakker wordt. Gemiddeld is het 1e flesje tussen half 8 en 8 uur. Dit is dus niet veranderd vergeleken met de vorige keer.
Zijn 2e fles is rond 11 uur half 12 en de 3e fles is ergens tussen 15 en 16 uur. Ook wederom weer afhankelijk van hoe laat hij wakker wordt.
Zijn laatste fles krijgt hij rond 18:30 uur.
Zijn 1e, 2e en 4e fles is allemaal 210 ml + 7 schepjes voeding. En de 3e fles is 180 ml + 6 schepjes voeding. Hij krijgt Kruidvat AR voeding omdat hij veel spuugt op de ‘normale’ voeding.

Voordat hij zijn 3e dutje doet aan het eind van de middag krijgt hij een groentehap. Dit is meestal rond 17 uur. Hier smult hij echt van. Hij krijgt inmiddels ongeveer 70-80 gram hapje rond 17 uur. Nu gaan wij dit ook nog ergens toevoegen in de ochtend maar dan met fruit.

Ivan is momenteel ruim 7 kilo en 68 centimeter.

Slaapjes

Ivan heeft een fijn en aardig vast ritme met zijn slaapjes en voedingen. Erg fijn want zo weten wij ook waar we aan toe zijn. Hij is ongeveer een uur of 2 wakker en doet dan weer een lekker dutje. In de ochtend slaapt hij meestal 2 uurtjes. In de middag 2-2,5 uur en eind van de middag slaapt hij nog een halfuur tot drie kwartier. Dan krijgt hij rond 18:30 zijn laatste voeding en gaat hij tegen 20 uur naar bed. En slaapt dan zo goed als klokje rond.
Een huilmomentje zoals hij die met 10 weken nog wel had, heeft hij niet meer.

Spelen

Spelen is echt heel erg leuk met Ivan. Hij kan lekker alles vastpakken en hij kan zich nog steeds erg goed vermaken. Momenteel draait hij ook alweer een week of 2 uit zichzelf op zijn buik. Soms wel wat lastig want hij valt niet in slaap op zijn buik. Wat betekent dat wij hem dus moeten omdraaien in bed. En dus soms een keer of 2-3 naar boven moeten om hem te draaien. Maar goed, dat geeft niets.

Speen

Zoals jullie al hebben gelezen is hij inmiddels uit zichzelf de speen aan het minderen/weigeren en dat vind ik prima. Lees hiervoor deze blog even. Daar leg ik alles uit.

Wij zijn heel erg tevreden met dit schema en Ivan is een heerlijke vrolijke baby. Ook nu met de hapjes erbij, weer een hele leuke fase. En hij wordt steeds sterker. Hij wil al veel staan op je schoot en zitten. En verder heeft hij veel behoefte aan een ritme. Maar gaat het ook prima als wij een dagje winkelen en we nemen hem mee. Dan doet hij hier en daar een hazenslaapje en is lekker vrolijk.