ivan

Ivan is inmiddels alweer 6,5 maand en dus is het tijd voor een nieuwe update. De vorige keer kon je lezen over zijn 4 maanden ritme. Ivan is inmiddels een echte onderzoeker en een klein boefje. Lees je mee?

Slaapjes

Qua slaapjes is er in zijn 6 maanden ritme niet heel veel veranderd. Het is een echt slaapkopje en hij doet nu nog 3 dutjes op een dag. Ook slaapt hij de nachten nog steeds helemaal door. Heerlijk.
Hij slaapt in de ochtend meestal 1,5 uur en in de middag een uur of 2. En dan begin van de avond nog een uurtje ongeveer.
Als ik er van uit ga dat hij in de ochtend om half 8 wakker wordt, slaapt hij rond half 10 weer tot ongeveer 11 uur.
In de middag gaat hij dan rond 1 uur half 2 weer naar bed en slaapt dat tot ongeveer 3 uur half 4.
En zijn 3e dutje is van ongeveer 6 tot 7 uur. Hij red het nog niet om die door te trekken tot een uur of 7-8 en dan de nacht in te gaan.
Tot slot gaat hij meestal tussen 8 en half 9 naar bed.
Hij houdt het wel in de middag tot avond steeds langer vol. Dus uiteindelijk komen we wel op 2 dutjes. Maar dat is nu nog niet aan de orde. En zolang hij de hele nacht ook nog lekker slaapt vind ik dit helemaal prima.

Voeding

Ivan krijgt als hij wakker wordt een flesje van 210 ml + 7 schepjes voeding. Als hij wakker wordt van zijn 1e dutje in de ochtend. Dus zo ongeveer rond een uur of 11 krijgt hij een lekker fruithapje.
Dan krijgt hij tussen de middag een lekkere boterham.
Na zijn middagdutje krijgt hij een flesje van 150 ml + 5 schepjes voeding en nog een lekkere maisvinger. Een soort chipje is dat. Die vind hij heerlijk.
Rond 17 uur krijgt hij een groentehap of een gemengde hap met aardappel of rijst erbij in.
En tot slot krijgt hij na zijn laatste dutje een fles 210 ml + 7 schepjes voeding. En dan speelt hij een uurtje en gaat naar bed.
Tussendoor krijgt hij hier en daar nog wat water.
Nu denk je misschien, wat weinig flesvoeding. Maar dit is een prima hoeveelheid voor hem en hij spuugt nu veel minder omdat hij meer vaste voeding eet. Win-Win voor iedereen.

ivan

Spelen

Het leuke is dat Ivan zich zelf heel goed kan vermaken. Een week voordat hij 6 maanden werd begon hij met tijgeren en hij stopt er niet meer mee. Hij gaat de hele kamer door om alles te ontdekken. Ook trekt hij zich op en drukt dan zijn knieƫn onder zijn billen. Zie de foto. Hij komt dan alleen niet meer terug haha. Ja, als ik hem laat gaan moet hij zich omgooien maar dat risico wil ik niet lopen, dan valt hij best wel heel hard.
Hij probeert te gaan staan als ik op de grond zit. Dan klimt hij op je benen en drukt zich op en zo staat hij met zijn beentjes op de grond en zijn handen op je benen.
Hij is echt een ondernemertje en gaat graag op onderzoek uit. Wat resulteert in snoeren pakken etc. etc. Hihi. Kortom, hij houdt ons wel bezig.
As we speak kan ik hem ook weer uit Hero zijn bench vissen. Haha.

Dit is Ivan zijn ritme op dit moment. Hij doet het hartstikke goed. Hij huilt heel erg weinig. Meestal is het jammeren om even in slaap te komen of als wij niet snel genoeg zijn met eten of drinken, haha.