roze olifanten

Kan je kindje niet goed in slaap komen? Gaan er teveel gedachten door zijn of haar hoofdje? Is het angstig? Dan heb ik wellicht een oplossing hiervoor. Het boek Denk niet aan roze olifanten is geschreven voor kindjes die niet kunnen slapen. Lees snel verder.

Alles wat je aandacht geeft groeit

De auteur gebruikt het NLP-principe ‘verplaats de aandacht en je gedachten zullen volgen’ (alles wat je aandacht geeft, groeit) in dit prentenboek om kinderen uit hun angstige of te aanwezige gedachten te halen. De roze olifanten in het prentenboek hebben stuk voor stuk een eigen unieke eigenschap. Hierdoor gaan ze leven, zullen kinderen zichzelf of een ander er in herkennen. Na een aantal keren lezen zullen kinderen de namen van de olifanten weten en kunnen benoemen, wat leidt tot een stukje ontspanning door de veiligheid van de herhaling.
Om deze reden is dit boek heel goed in te zetten in een slaapritueel. Het biedt rust, veiligheid en verzet de gedachten.

Het stukje tekst hierboven komt van de website van Johanne, de schrijfster. Zij heeft dit boek geschreven voor haar eigen kindjes en hoopt hier nu ook andere kindjes mee te kunnen helpen. Door de aandacht te verplaatsen en de gedachten dus ook.

Kindertekeningen

Het boek is echt super leuk vormgegeven met de leukste kindertekeningen. En dat maakt dit boek ook zo leuk, kinderen kunnen met hun eigen fantasie er ook een heleboel bij verzinnen. En ze zo op die manier weer van hun gedachten af laten dwalen. Nu heeft Elin (nog) geen last dat ze niet kan slapen maar ik kan mij heel goed indenken dat dit boek erbij helpt. Er staat super leuke verhaaltjes in en elke olifant heeft zijn eigen naam en is een karakter op zich. En het boek is ook nog een dyslexievriendelijk.

Voorlezen

roze olifanten

Het boek is heel erg leuk om voor te lezen, de verhaaltjes zijn echt heel erg leuk. Elin vind de tekeningen ook erg leuk en ziet er dan ook allerlei leuke plaatjes in naast gewoon een olifant. Erg leuk om te zien. Het boek is voor nu nog erg leuk om voor te lezen en straks om zelf te lezen. Dan kan ze haar fantasie helemaal de vrije loop laten. Dit boek ligt dan ook al op het kastje in haar slaapkamer. Zodat we het vanavond weer voor kunnen lezen.

Te koop

Het boek is te koop bij het consultatiebureau maar ook via Bol.com en uiteraard via haar eigen website. Het boek is aan te koop voor €15,95.

roze olifanten

Winactie

En hoe leuk is het dat ik een boek aan één van jullie mag weggeven. Wat moet je hiervoor doen?
– Volg denk niet aan roze olifanten op Facebook.
– Volg moniquemichelle.nl op Instagram.
– Voor een extra winkans volg dan moniquemichelle.nl op facebook.
– Laat hieronder in een reactie weten dat je mee doet en doe dit uiteraard met een geldig e-mailadres.

Deze winactie loopt t/m 20 april.