basisschool

Inmiddels is het maart en is het tijd voor de basisschool. Elin wordt 1 april 4 jaar en mag beginnen met haar wen ochtenden. Vier keer mag ze wennen voordat het echte basisschoolleven begint. Super leuk en ze heeft er erg veel zin in.

Al een half jaar geleden begon Elin over de basisschool. Ze vroeg hoelang het nog duurde en wanneer ze erheen mocht. Nu het bijna zo ver is, is ze zo excited en kan niet wachten. Ze gaat elke week 1 ochtend wennen en ook nog elke week één keer naar de peuterspeelzaal. Dus ze is 2 ochtenden per week onder de kindjes en lekker met school bezig. Super leuk.

Ik heb er dan eigenlijk ook totaal geen moeite mee. Dit omdat ze er zelf zo aan toe is. Ze heeft het er heel vaak over, ze vind het leuk om werkjes te maken en te doen. Ze is bezig met alfabet, met schrijven en met andere leuke spelletjes. Inmiddels kan ze haar naam, Ivan, opa en oma schrijven en ook papa en mama lukt. Wel naschrijven natuurlijk. Behalve haar eigen naam, deze kan ze uit haar hoofd schrijven. Super leuk. En zo trots als ze is dat het haar dan lukt.

Ik ben heel benieuwd hoe het wegbrengen gaat. Gaat ze heel verlegen zijn of gaat ze het meteen heel erg leuk vinden en wordt er in de verte gezwaaid als wij weer naar huis gaan.

Een nieuwe fase, een nieuwe tijd. Maar een hele leuke tijd. Ik hoop dat ze een fantastische basisschooltijd tegemoet gaat. Ik zal jullie, als ze een tijdje naar school gaat, eens een update geven.

Ik ga nu nog even een leuke traktatie bedenken voor op de peuterspeelzaal. Daar mag ze natuurlijk trakteren. Omdat ze 4 wordt en omdat ze naar de basisschool gaat.