10 maanden

Inmiddels is Ivan alweer 10 maanden. Wat gaat de tijd toch hard. En dus is het weer tijd voor een nieuwe update van Ivan zijn ritme. Over 2 maanden vieren we gewoon alweer zijn eerste verjaardag. Eerder deelde ik al zijn ritme met 8 maanden. Deze vind je hier.

Slaapjes

Ivan doet nog steeds 2 dutjes op een dag. Hij gaat in de ochtend rond 10 uur naar bed. Hij slaapt dan tot ongeveer half 12. Hij wordt trouwens in de ochtend meestal rond half 8 wakker. Soms 7 uur en soms 8 uur. Gemiddeld is het meestal half 8.
In de middag gaat hij ongeveer rond een uur of 2 weer naar bed. Soms iets eerder, soms iets later. En dan slaapt hij tot ongeveer 4 uur half 5.

In de avond gaan we rond half 8 naar boven. En dan gaan we tandjes poetsen, pyjama aantrekken etc. En dan is het tijd om lekker te gaan slapen. Meestal rolt hij nog een beetje door z’n bedje en hoor je hem brabbelen. Om vervolgens lekker in slaap te vallen met een knuffeltje.

Voeding

Qua voeding is er ook nu wel weer wat verandert. Hij krijgt nu nog maar 2 flesjes op een dag.
Na het wakker worden in de ochtend krijgt hij een flesje 180ml + 6 schepjes en daarna ongeveer een halve boterham.

Voor zijn dutje krijgt hij een koekje of iets van een maisvinger met wat water om te drinken.

Tussen de middag krijgt hij ongeveer 1,5 boterham en wederom wat lekker water erbij. Hij vind water prima om te drinken.

Na zijn middagdutje krijgt hij wat fruit.

En om ongeveer half 6, 6 uur gaan we avondeten. Ivan eet dan ook met ons mee. Soms met de pot mee, soms een potje. Afhankelijk van wat wij eten. Na het avondeten krijgt hij een lekker bakje yoghurt.

Tot slot krijgt hij rond 19 uur in de avond nog een flesje 120 ml + 4 schepjes voeding. Deze drinkt hij niet altijd op en dat is ook prima.
Hij is tevreden over de hele dag heen en krijgt dus genoeg voeding binnen. De flesjes worden nu wel langzaam wat afgebouwd en straks vervangen door melk of een melkvervanger.

En daarna is het tijd voor bed.

Spelen

Het leuke is dat Ivan zichzelf nog steeds heel goed kan vermaken. Hij zit in boekjes te bladeren, hij speelt met speelgoed waar geluidjes in zit. Hij kruipt achter Elin aan. Hij gaat overal staan en langslopen. Alles gebruikt hij als een loopwagen haha. Dus denk dat we er maar eens even 1 moeten aanschaffen. Zodat hij lekker door de kamer kan lopen. Ook kan hij inmiddels redelijk goed lopen aan 1 handje. Super leuk! Hij heeft er dan ook veel plezier in.
Tijgeren doet hij niet meer, alles is kruipen geworden. En ook zelf gaan zitten doet hij alweer een hele tijd.
Het enige is, hij trekt alle kastjes open haha. Dit deed Elin nooit, dus dat is even wennen haha. Leuke leeftijd die 10 maanden haha.

Dit is Ivan zijn ritme op dit moment. Hij doet het hartstikke goed. Huilen doet hij nog steeds nauwelijks. En hij jammert eigenlijk ook niet meer als hij moet gaan slapen. Dat gaat over het algemeen heel rustig en goed. Verlatingsangst kan ik ook nog niet echt merken. Verder heeft hij nog steeds een eigen willetje. Als hij ergens heel wil en dat mag niet, dan laat hij wel even horen dat hij het er niet mee eens is. Ik kijk uit naar zijn verjaardag en ben benieuwd wat hij dan kan en waar we dan staan in zijn ritme.

Bovenstaand is zijn ritme zoals het ongeveer gaat elke dag nu hij 10 maanden is. Hij is wel wat flexibel in slaapjes en eten. Dus als we eens weg zijn is dat meestal geen probleem. Wel merken wij dat hij waarde hecht aan een redelijk vast ritme, net als Elin destijds. En proberen we dat ook wel aardig zo te regelen. Het resulteert, voor ons, in een heerlijk en gemakkelijk kind.