8 weken

Afgelopen dinsdag was Ivan precies 8 weken en was het ook tijd voor weer een bezoekje aan het consultatiebureau. Ik ben altijd erg benieuwd hoeveel hij gegroeid is. Hieronder vertel ik je meer over dit bezoek.

Lengte en gewicht

Bij aankomst geef ik het boekje aan de assistente en ga ik Ivan uitkleden. Ik wikkel hem nog even in een lekkere omslagdoek tot hij de weegschaal op mag. Het is altijd zo’n moment dat je hoopt dat hij niet gaat plassen haha.
Eenmaal bij de weegschaal aangekomen leg ik hem erop en hij geeft aan 5945. Ruim 5,9 kilo. Bij de 4 weken check was dit 5,3 kilo. Dus hij is mooi in gewicht aangekomen.

Daarna leg ik hem over op een andere schaal en wordt zijn hoofdje en zijn lengte gemeten. Zijn hoofdje is nu 41 cm en hij is 61,4 cm lang. We hebben dus wederom een groot kindje. Haha. Hij zit nu rond de +2 lijn. Met zowel lengte als gewicht. Dus het is verder goed in verhouding.
Daarna doe ik Ivan weer een luier om en wachten we tot we aan de beurt zijn.

Op naar de jeugdverpleegkundige

Wij hebben gelukkig een hele leuke jeugdverpleegkundige. Ze is makkelijk en doet niet snel moeilijk over dingen. Tijdens dit consult worden er wat vragen gesteld. Hoe gaat het? Loop je tegen dingen aan? Hoeveel voeding krijgt hij? Heb je zelf nog vragen?
Als je kindje 4 weken is kom je bij de jeugdarts maar bij 8 weken kom je bij de jeugdverpleegkundige. Ze doet nog wat controles.
Ze legt Ivan op zijn buik en kijkt of zijn hoofd al in de 45 graden hoek komt. Nou, dat gaat allemaal helemaal prima. Ze kijkt ook nog even of hij met zijn ogen kan volgen. Ook dat gaat helemaal goed van links naar rechts en weer terug.
Het drinken gaat goed, hij spuugt nauwelijks nog door de AR voeding die wij nu hebben.
Verder hadden wij geen vragen en was alles weer goed en konden we weer gaan.
Een afspraak gemaakt voor in april en op naar huis.

Vaccinaties?

Nu denk je misschien, moet hij geen vaccinaties met 2 maanden? Of nou ja moet, als je daarvoor kiest uiteraard. En dat doen wij. Alleen omdat ik het kinkhoestvaccin gehad heb in mijn zwangerschap kan je er ook voor kiezen om de eerste prikjes met 3 maanden te doen. En dat hebben wij dan ook zo besloten. Dus hij hoeft zijn eerste prikjes pas over 4 weken.
Wil je hier meer over lezen check dan even mijn blog hierover.

Dit was dus de 8 weken check bij het consultatiebureau met Ivan. Geen bijzonderheden verder en altijd leuk om even weer lengte en gewicht te checken. En om te horen dat het verder goed gaat en je zo door kunt gaan.