12 maanden

Alweer 12 maanden. Wat gaat de tijd toch snel. Volgende week vieren we alweer Ivan zijn 1e verjaardag. Ik vond het daarom nu wel vast tijd om deze 12 maanden update te delen met jullie.

Hier kan je nog zijn update van 10 maanden lezen. Is er veel veranderd in deze 2 maanden? Nou, eigenlijk best wel veel.

Slaapjes

Ivan doet nog steeds 2 dutjes op een dag. Wel gaat hij steeds wat later naar bed. Gemiddeld gaat hij nu rond half 11 naar bed en dan laten we hem slapen tot half 12. Nog steeds wordt hij in de ochtend rond half 8 wakker. Soms ook 8 uur. Gemiddeld is het half 8. Prima tijd als je het mij vraagt.
In de middag gaat hij rond 2 uur, kwart over 2 naar bed en slaapt dan tot 4 uur half 5.

In de avond gaat hij ergens tussen half 8 en 8 uur naar bed. Samen met Elin. Tandjes poetsen, pyjama aantrekken en lekker slapen. Beneden hoor ik hem via de babyfoon geluidjes maken en klappen in zijn handjes. Vervolgens valt hij heerlijk rustig in slaap met zijn knuffelkonijn.

12 maanden

Voeding

Voeding is ook weer anders tijdens deze 12 maanden update.
In de ochtend krijgt hij een flesje van 150ml + 5 schepjes voeding en daarbij een hele boterham.

Voor zijn dutje krijgt hij een koekje of iets van een maisvinger met wat water om te drinken.

Tussen de middag krijgt hij 1 boterham met water en daarna een flesje van 90ml met 3 schepjes. Hij drinkt eigenlijk behalve zijn flesjes melk alleen water. Hij vindt het lekker, dus vind ik het prima. Voor zijn dutje wederom een maisvinger of soepstengel en water.

Na zijn middagdutje krijgt hij wat fruit. Hij is gek op allerlei soorten fruit. Mango, banaan, peer. Sowieso vind hij alles lekker.

En om ongeveer half 6, 6 uur gaan we avondeten. Ivan eet dan ook met ons mee. Soms met de pot mee, soms een potje. Afhankelijk van wat wij eten. Na het avondeten krijgt hij een lekker bakje yoghurt. Het overgrote deel van de week eet hij lekker met ons mee. Ook hier vindt hij wederom alles weer lekker.

In de avond krijgt hij geen flesje meer. Soms nog een stukje soepstengel en altijd wel wat water nog. En dan kan hij lekker naar bed. Hij heeft dit flesje niet nodig. Hij wordt niet wakker in de nacht en wordt rond half 8, 8 uur in de ochtend wakker. En dan is het weer tijd voor zijn flesje.
Bij Elin zijn wij op haar verjaardag gestopt met de flesjes. Bij Ivan maken we de voeding nog even op die we hebben staan. Ik denk nog zo’n 1 tot 2 weken. En daarna krijgt hij in de ochtend en tussen de middag een lekkere beker melk.

Spelen

Het leuke is dat Ivan zichzelf nog steeds heel goed kan vermaken. Hij zit in boekjes te bladeren, hij speelt met speelgoed waar geluidjes in zit. Hij kruipt achter Elin aan. Hij gaat overal staan en langslopen en inmiddels loopt hij ook stukjes. Hij kruipt nog steeds wel, maar 1-1,5 meter afstanden worden steeds vaker lopend afgelegd. Zo leuk om te zien. Handjes in de lucht en gaan. Zijn eerste echte stapjes los waren met kerst. Maar het wordt per dag beter en meer. Hij vindt het zelf ook erg leuk om te doen. Tenminste dat merk ik aan hem.
Nog wel trekt hij alle kastjes open en kruipt hij overal in. Lades van de kast, klepbankje die we hebben, daar zit hij ook geregeld in. Haha.

Dit is Ivan zijn ritme op dit moment. Hij doet het hartstikke goed. Huilen doet hij nog steeds nauwelijks. Dat gaat over het algemeen heel rustig en goed. Verlatingsangst kan ik ook nog niet merken.
Verder heeft hij nog steeds een eigen willetje. Als hij ergens heel wil en dat mag niet, dan laat hij wel even horen dat hij het er niet mee eens is. Maar dat mag zeker.

Bovenstaand is zijn ritme zoals het ongeveer gaat elke dag nu hij 12 maanden is. Kortom, nog steeds een heerlijk en makkelijk kind.