zomer

Jippie, het wordt eindelijk zomer! Voor het eerst in lange tijd kunnen we weer zonder jas naar buiten en zonder eerst op Buienradar te kijken of we een paraplu moeten meenemen. Voor mijn gevoel is dit het slechtste voorjaar in jaren geweest! De Corona maatregelen nemen ook weer af en dat betekent dat we weer op pad kunnen! In deze blog lees je 10 leuke uitjes die je met je peuter kunt doen deze zomer.

Even voorstellen..
Hi, ik ben Julia. Mama van Damian van 3 jaar en Owen van 7 maanden. Samen met onze 3 katten en lieve man wonen we in Flevoland. Naast fulltime mama ben ik ook parttime werkzaam in de reisbranche en heb ik mijn eigen webshop genaamd WoeWoe. Bij WoeWoe vind je (duurzame) knutselpakketten, tekenspullen en bouwspeelgoed voor kinderen van 3 tot 12 jaar. 

zomer

Op pad met je peuter
Met een peuter op pad gaan kan een flinke uitdaging zijn: hij heeft vaak een eigen wil, heeft nog een middagslaapje nodig of slaat die soms over en is daardoor niet te genieten en vergeet die heerlijke peuter driftbuien niet. Een flinke uitdaging soms om op pad te gaan met een peuter maar het kan ook super leuk zijn! Je peuter is net een spons, op deze leeftijd nemen ze zoveel in hun op. Ze hoeven maar iets te zien en ze hebben het er dagen later nog over.

Ik vind het ook prachtig om te zien waar peuters naar kijken en hoe ze de wereld zien. Sommige kleine, voor ons onbelangrijke dingen, trekken de aandacht van een peuter en vinden ze fantastisch. Geregeld heb ik dat Damian iets noemt en dat ik dan moet zoeken en denk: ja daar heb je gelijk in, dat ziet er inderdaad uit als een …
Het is ook heel leuk hoe ze sommige dingen benoemen, als ze het juiste woord nog niet weten. Zo noemt Damian een milkshake ‘hamburger drinken’. Of we liepen vandaag buiten en we zeiden gedag tegen aan oude man en hij zei meteen: Opa!
Ik kan niet wachten tot hij mij voor schut zet met iets wat hij in zijn peuter eerlijkheid zegt. 🙂

zomer

Wat te doen deze zomer met je peuter?
Er mag binnenkort weer meer dus heb ik 10 leuke uitjes door het hele land voor jullie op een rijtje gezet:

  • Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Wij gaan volgende week weer en zijn hier vorig jaar ook geweest. Een kleinschalig pretpark voor jonge kinderen. Ideaal om een paar uurtjes naar toe te gaan, precies lang genoeg voor je peuter. Het is vergeleken andere pretparken ook goed betaalbaar, dat is ook wel erg fijn.
  • Een theater voorstelling. Of dit weer kan deze zomer weet ik niet zeker maar het is wel een aanrader. Wij zijn vlak voordat de Corona crisis begon naar een show van Bumba geweest. Kinderen kijken hun ogen uit en doen super enthousiast mee. Een show is vaak een klein uurtje, precies lang genoeg en de rest van de dag heb je geen kind meer aan ze.
  • Vliegtuigen spotten bij Schiphol. Neem een echte verrekijker mee en aanschouw die grote vliegtuigen. Wat een geluid! Dit uitje is goed te combineren met bijvoorbeeld de geitenboerderij in het Amsterdamse bos. 
  • Spoorwegmuseum in Utrecht. Ook hier zijn wij vorig jaar naar toe geweest. Erg leuk om alle treinen te bekijken van binnen en buiten. Er is zelfs een station dus je kunt er met de trein naar toe! Ook hebben ze een kindertreintje en een buitenspeeltuintje met glijbaan. 
  • Het strand. Niet elk uitje hoeft heel veel geld te kosten. Een dagje naar het strand is altijd een succes! Neem een schepje en emmer mee en je kind vermaakt zich wel. Natuurlijk hoort er ook een strandwandeling bij en zoeken jullie de mooiste schelpen om mee naar huis te nemen.
  • Een pluktuin. Door het hele land heb je pluktuinen, in Flevoland heb je bijvoorbeeld Hanneke’s pluktuin. In het voorjaar kon je hier tulpen plukken en in de zomer andere bloemen.
  • Een blotevoetenpad. Ook blotevoetenpaden heb je door heel Nederland. Op een blotevoetenpad loop je een korte wandeling over diverse ondergronden. Een echte belevenis voor je peuter!
  • Het Nijntje museum. Ook dit museum is in Utrecht en erg leuk om een paar uurtjes naar toe te gaan. Er zijn verschillende kamers met activiteiten en natuurlijk mag een mooie Nijntje kleurplaat niet ontbreken.
  • De kinderboerderij mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Er is altijd wel een kinderboerderij bij jou in de buurt dus een leuk ongepland uitje als je peuter zich thuis lijkt te vervelen.
  •  Er op uit met de trein! Zoiets simpels maar zo leuk voor je kind. Een hele belevenis om samen met de trein op pad te gaan. Damian is gek op treinen dus dit staat zeker op onze to do list deze zomer.

Heb jij al leuke plannen voor deze zomer?
Liefs Julia

Deze blog is geschreven door Julia van WoeWoe. Kijk op https://www.woewoe.nl voor knutselinspiratie voor de regenachtige zomerdagen!