terrarium

Een terrarium is super gaaf. Maar ik kan mij ook voorstellen dat je denkt, hoe moet ik die onderhouden? Heb je hier geen “groene vingers” voor nodig? Ik ga je vertellen hoe je een terrarium onderhoud. Het is makkelijker als je denkt.

I love de mini-ecosystemen in een pot. Ook wel terrarium genoemd, want hoe mooi! Ik heb deze sinds kort en ik ontving hem van PlantRebelZ. Terrariums zijn momenteel hipper dan ooit en het fijne is dat ze zo lekker zelfvoorzienend zijn. Water wordt via verdamping gerecycled.

terrarium

Je hoeft beslist geen groene vingers te hebben om een terrarium te onderhouden. Alle planten in een terrarium zijn levend en zorgen helemaal voor zichzelf. Er is namelijk een juiste samenstelling van voedingsstoffen, planten en vocht aanwezig. Hierdoor heb je geen omkijken meer naar de terrarium.

Hij heeft maar heel weinig aandacht nodig. Draai hem af en toe een beetje, zodat alles voldoende licht krijgt. En als het ECHT nodig is, kan je de plantjes wat water geven. Maar dat is eigenlijk nauwelijks aan de orde. Ideaal dus voor als jij zelfs een cactus nog kapot krijg, haha.
Dus een lichte plek, vinden ze fijn, af en toe even draaien en verder vooral genieten.

Als je bij PlantRebelz een terrarium besteld krijg je een doe-het-zelf pakket. Super leuk. Er zit een stappenplan bij hoe je dit moet doen, dus het kan niet mis gaan.

terrarium

Ik vind vooral ook de kurken deksel super mooi. Deze sluit goed af. Want dat is nodig in het terrarium. Het systeem werkt als volgt; het water wordt opgenomen door de plant, daarna wordt het weer verdampt. Vervolgens komt het in de pot te zitten, dit komt weer onderin en uiteindelijk in de plant.

Hij kan jarenlang mee gaan. Het enige wat je hoeft te dus is hem voorzien van een licht plekje, niet in de volle zon. Gewoon een plek met normaal daglicht.

Verzorgingstips

› Zet hem niet in de volle zon, maar wel op een lichte plek
› Pas op met de kachel, hier gaat hij niet zo lekker op
› Beslaat het terrarium? Dan zit er te veel vocht in, zet de deksel even open en het vocht gaat vanzelf weer weg
› Geef het terrarium zo nu en dan een kleine twist, zodat de plantjes voldoende licht krijgen

Nou, dat is toch makkelijk? Succes en een blij terrarium gegarandeerd.