kast

Ik heb onze nieuwe kast een make over gegeven met Flexa. Al een aantal weken zijn wij opzoek naar dé kleur voor in onze nieuwe woonkamer. We waren er al wel uit dat het een soort Terra kleur moest worden, maar nu nog de juiste kleur vinden. Via Finntage haar blog voor Flexa kwamen wij uit op deze prachtige kleur. Welke dat is, dat lees je hieronder.

Na meerdere kleuren te hebben opgeslagen kwamen we dus via Sandra van Finntage op de kleur Puur Kastanje. Een kleur die niet terra roze is. Andere terra kleuren zijn dat al wel snel. En Puur Kastanje vonden wij beide meteen erg mooi. Het is een wat meer warm oranje/bruine tint. Heel erg mooi. Vinden wij dan.

kast

Deze kast kocht ik bij LiniBrocante in Schalkhaar. Zij heeft hier op vrijdag en zaterdag haar eigen winkel aan de Spanjaardsdijk 68. Heel leuk! Ik vond hem zo ook al heel erg mooi, maar toch ging hij een kleurtje krijgen.

flexa

Als eerste heb ik alle handgreepjes er af gehaald. en heb ik de kast licht opgeschuurd. Vervolgens ga ik de kast 2 lagen grondverf. Ik heb gekozen voor grondverf in dezelfde kleur als de kleur verf zelf. Dus ook de grondverf in de kleur Puur Kastanje.
Daarna heb ik de kast voorzien van 1 laag matte lak en klaar was die. Dat ging super snel en gemakkelijk.

puur kastanje

Wij vinden het resultaat echt super mooi geworden en ik kan dan ook niet wachten tot het op de muur zit. Waarschijnlijk gaat hij wel als een kleurvlak of lambrisering op de muur komen, maar dat laat ik nog even in het midden. Daar over horen jullie in september/oktober meer.