De gaan nu nog volop de zomer in. Geniet er maar van, want daarna wordt het alweer snel donker, kouder en killer buiten. Nu heb je wellicht weinig verlichting aan in huis, maar dat zal zo tegen het einde van de zomer anders zijn. Dan wil je weer een gezellige sfeer in huis brengen. Ik ga je een aantal verlichtingstrends laten zien van dit jaar. En ook wil ik het gelijk met jullie hebben over de trends wat betreft kerstverlichting.

Zo zien we veel beton in de verlichting terugkomen. Super mooi vind ik dat.  Beton geeft je interieur een stoere en vintage look. Creëer een statement in huis met een stoere betonnen lamp!

Het peertje kennen we allemaal wel. Deze lamp zie je in zo ongeveer alle winkels ergens liggen. Wat bedoelen ze met het peertje? Kijk snel de foto hieronder dan snap je het meteen. Een lamp zonder kap of met bijvoorbeeld een opengewerkte kap, zodat het peertje zichtbaar is. Doe er natuurlijk wel een led peertje in, dat is veel zuiniger en wordt niet warm.

Ook nog steeds een trend dit jaar zijn de koperen/messing kleurige lampen. Hier was ik 1,5 jaar geleden erg fan van, nu vind ik het wat minder. Maar het staat nog steeds supertof in je interieur. Maar dan vooral in een interieur met donkere kleuren. Wij hebben nu een lichte woonkamer en dan vind ik het wat minder. Wel is het mooi bij onze groene muur.

En ook blijven de fabriekslampen nog even hangen. Wij hebben er zelf ook eentje. Ze passen bij zowel een industriële woonstijl als bij een vintage woonstijl. Maar stiekem vind ik ze eigenlijk in bijna elk interieur wel heel goed passen. Een soortgelijke lamp op de foto hieronder is verkrijgbaar bij lampen-verkoper.

En dan natuurlijk een soort van verlichting waar je niet meteen aan denkt bij de trends. De kerstverlichting. Nu denk je vast dat duurt toch nog heel lang maar ook deze trend is iets aan het veranderen. Waren het eerder alleen nog maar grote witte lampen, nu zie je bijna alleen nog maar led kerstverlichting . En ik moet zeggen, stukken beter.  En het is ook stukken goedkoper. Bijkomend voordeel is dat de ledverlichting ook een stuk langer mee gaat.  En de ledverlichting is er in allerlei kleuren te krijgen, dus je kan goed uitpakken aankomende kerst. Een trend die nooit verloren gaat de kerstverlichting, alleen dan nu met led lampjes. Ook de versiering in combinatie met kerstverlichting is heel belangrijk. Dit maakt echt de sfeer in huis. Te karige kerstverlichting is geen sfeer en een te drukke kerstverlichting is ook geen fijne sfeer. Het is echt een kunst om het zo in te richten dat het huis knusser wordt.  Je moet daarom een goede balans vinden in de versiering en verlichting
En natuurlijk kan je de kerstverlichting ook op de slaapkamer toepassen. En dan vooral bijvoorbeeld op de kinderslaapkamer. Een sneeuwpop als nachtlampje of een kerstster voor hun raam. Super leuk. 

Wel zien we de afgelopen jaren dat het “ietsje minder” mag. Wel een prachtige kerstverlichting, maar niet té opvallend. Mooie kerstverlichting in huis, maar bijvoorbeeld één die we kunnen dimmen.  Maar de led kerstverlichting is toch wel echt de hoofdtrend de komende jaren.  

Dit zijn de trends op het gebied van verlichting voor 2017. Wat vind jij een mooie trend?