eettafelIk was een tijdje geleden op Marktplaats aan het kijken naar een nieuwe/tweedehandse eettafel. De eettafel die wij hadden was 1.60 mtr lang en dat is in onze kamer eigenlijk wel te klein. Onze kamer is best groot en breed dus het leek een beetje een minitafel. Ik stuitte op een advertentie met goedkope steigerhouten eettafels.

Zoals ik zei kwam ik op een advertentie met nieuwe handgemaakte steigerhouten eettafels. Ik dacht gelijk wauw, mooi en die prijs! Daar moeten we eens gaan kijken. Na wat e-mail contact te hebben gehad gingen we richting Vriezenveen. Voor ons 40 minuten rijden ongeveer, dus prima te doen.

tafelmagazijnWe hadden een tafel gezien van 2 meter lang en 1 meter breed. Een onbehandelde steigerhouten eettafel. Dat houdt in dat je hem zelf nog moet lakken/oliën. Nu hebben wij gekozen om hem te lakken want dan is langer houdbaar en ook beter in bescherming tegen vlekken etc.

En wij kozen ervoor om de poten in het wit te doen. Dit was al zo en dus kregen we hem zo mee. Het enige wat nog moest gebeuren was dus lakken en de rand onder het blad wit maken. Omdat wij hem gelijk mee wilden nemen en niet met een net geverfde rand in de auto wilden kozen wij ervoor om dit zelf te doen. Wij kregen een potje verf mee, gratis, en deden dit thuis. Zo gepiept.

Je krijgt hem gedemonteerd mee en is super makkelijk in elkaar te zetten. Vier schroeven per poot. De schroeven worden er overigens ook bij geleverd. Na dat hij in elkaar zat hebben we hem 3x gelakt met een zijdeglans traplak. Traplakken zijn heel sterk. Eigenlijk wilden we een bootlak, nog sterker, maar die was er alleen in hoogglans en dat wilden wij niet.

tafelmagazijn

Wij zijn echt super blij met onze tafel. We moeten er alleen nog 2 stoelen bij hebben want dit is een 6 persoonstafel. En wij hadden een 4 persoonstafel. Maar goed, dit komt allemaal wel. Voor nu hebben wij echt een super mooie en fijne grote tafel.

Deze tafel kostte €149,- en dat vind ik echt een super goedkope prijs voor een tafel als deze. Neem eens een kijkje op tafelmagazijn.nl en wie weet zit er wat voor je bij. Ze maken/verkopen ook salontafel, kloostertafel, bedden, onderstellen etc. etc.