sukhiIk kreeg een tijdje leuk een mailtje over een super leuke samenwerking. Ik mocht van Sukhi 2 mini bolletjeskleden uitzoeken. Ook wel te gebruiken als onderzetters. Super leuk. Ik ben erg geïnteresseerd in interieur dus 2 mooie onderzetters die bij ons interieur passen, die wilde ik wel. Kijk je mee? Het is een review in zowel een video als foto’s. Zo kan je zelf kiezen.

Eerst wil ik jullie graag iets vertellen over Sukhi

Sukhi staat voor blij in Nepal, kan je dan ook terecht voor authentieke handgemaakte kleden uit India, Marokko, Nepal en Turkije. Daar hebben zij een aantal lieftallige dames gevonden die voor hun, onder goede werkomstandigheden en voor een uitstekend salaris, de meest prachtige kleden vervaardigen en alles geheel conform de wens van de klant. Als je bijvoorbeeld een bolletjeskleed in de kleur groen, geel en blauw wilt is dat geen enkel probleem voor vrouwen in Nepal.

De bolletjeskleden worden in Kathmandu, Nepal, gemaakt door echte vakvrouwen. Daar zijn wij heel erg trots op. Zij zorgen ervoor dat deze vorm van kunstnijverheid van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Zij kozen voor Sukhi omdat:

  • Het werk flexibel is en goed aansluit op hun manier van leven
  • Het loon 2 tot 3 keer hoger is dan het lokale gemiddelde
  • Ze trots zijn op hun werk

De meeste mensen die wij inhuren hebben geen opleiding. Die krijgen ze van ons. Tijdens het werk leren ze alles over het maken van bolletjeskleden en krijgen ze bovendien een goed loon. Daarmee wordt hun levensstandaard aanzienlijk verbeterd.

 

Ik koos voor 2 zwarte bolletjes onderzetters. Dit is een kleine variant van de grotere vilten kleden. En ik vind ze super leuk. Het zijn echt allemaal kleine vilten bolletjes bij elkaar. Ze zien er echt super mooi uit.

Het duurde ongeveer 3 weken voordat ik het in huis had. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo gek. De opdracht wordt in Nepal gegeven, ze gaan aan de slag voor je en het wordt opgestuurd.

Hierboven zie je een foto van een volledig bolletjeskleed. Hier heb ik dus 2 onderzetters van laten maken. Ik ben echt super enthousiast, vooral omdat de vrouwen in Nepal ook een eerlijk loon krijgen. En ook belangrijk goede werkomstandigheden.

Klik hier voor meer informatie over de werkwijze en de vrouwen die er werken.