terrarium

Overal zie ik van die leuke terrariums met een soort van eco systeem erin. Nu heb ik zoiets zelf gemaakt maar ik heb het niet met echte planten gedaan. Dit omdat dit mini vaasjes zijn en ik het met een nep plantje er in wel erg leuk vond staan. Ik laat je zien hoe je deze low budget mini terrariums maakt.

Ik liep in de Action en ik stuitte op deze leuke terrarium vaasjes. Nu zijn de echte terrariums met eco systeem superduur bij de tuincentra maar ik maakte een low budget variant. Wel met een nepplantje erin. Dit omdat het vaasje zo klein is. Als ik dit nog een keer ga maken of aan wil schaffen wordt het een grotere met een lamp erin. Zo mooi vind ik dat.
Terug naar de vaasjes. Deze mini terrariums kocht ik voor €2,99 per stuk bij Action.

Daarnaast kocht ik 2 nepplantjes. Dit zijn kruidenplantjes en die kosten €1,49 per stuk. Super low budget dus maar het ziet er zo in het eindresultaat wel erg leuk uit.

terrarium

Je pakt nog wat tuinaarde uit je eigen tuin en die doe je in het terrarium. Het nep plantje haal je uit het potje, want anders past hij er niet in. De onderkant van het plantje verstop je in het zand. Dekseltje van kurk er weer op en klaar ben je. Super leuk en het kostte mij in totaal 9 euro. Super cheap dus maar erg leuk.
Hieronder zie je onze woonkamer en de 2 terrariums. Ik heb ze op ons televisiekastje gezet. Het leuke van deze terrariums is dat ze geen onderhoud nodig hebben.