action

Nou, ik heb 10 minuten gewinkeld bij Action. De winkels mochten afgelopen week weer open. Nou ja, een soort van dan. Want je kunt alleen winkelen op afspraak. Ik had zeker wat dingen van de Action nodig dus ik ging daar snel een afspraak maken. Hoe dit ging, dat vertel ik je.

Ik maakte via de website van Action een afspraak om 10 minuten te mogen winkelen. Een aantal dingen die ik nodig had kon je helaas niet via de Click en Collect kopen dus een afspraak was zo gemaakt. Het enige nadeel.. je hebt maar 10 minuten. Je mag dus ook niet 2x een tijdvak per dag reserveren.

Zoals ik zei, maak je de afspraak online. Hier kan je kiezen voor het filiaal en zien welke tijden er nog beschikbaar zijn. Je kunt reserveren voor de twee opeenvolgende dagen. Pas om 12 uur middennacht komt er een nieuwe dag beschikbaar.

Ik wist bij voorbaat al wel dat dit mij niet ging lukken. Want 10 minuten in de Action is eigenlijk heel erg kort. Ik maakte vast een lijstje in mijn telefoon met items die ik echt nodig had.

Er wordt gevraagd om 10 minuten van te voren aanwezig te zijn. Ik ging 5 minuten van te voren richting de ingang en mocht buiten in een afgetaped vak wachten. Er waren 2 vakken. Want je mocht immers met 2 mensen tegelijk naar binnen.
Bij het filiaal waar ik was moesten we wachten tot het stipt, bijv, 9:15 uur was om de winkel in te lopen. Na 5 minuten winkelen hoor je via een bandje dat je dus nog 5 minuten hebt en je hoort 2 minuten voor tijd dat je richting de kassa moet gaan.

Ik heb bijv. even staan twijfelen bij een vloerkleed maar dat moet je dus eigenlijk niet doen. Daardoor kon ik dus het laatste gangpad niet helemaal door. Echt rustig de tijd om te kijken of om te twijfelen bij een item heb je niet. Ik had bijv. nog kleurboeken en inpakpapier nodig. Inmiddels ook nog een aantal fotolijstjes dus ik ga nog maar even weer een afspraak maken denk ik haha.

Het winkelen wordt er zo echt niet leuker op helaas. Maar goed, we moeten het er maar mee doen. A.s. zaterdag ga ik winkelen op afspraak bij een stoffenwinkel en daar mogen we gelukkig rustig een uurtje rondneuzen. Heerlijk!

Als je ergens maar 10 minuten mag winkelen, zorg er dan voor dat je een lijstje hebt gemaakt met items die je echt nodig hebt. En als je de winkel kent, maak dit lijstje dan op volgorde. Ga eerste deze items pakken en daarna pas rondneuzen, als je die tijd nog hebt.
En heb je niet alles kunnen pakken, dan moet je toch maar weer een nieuwe afspraak maken.