hardlopen

Ik ga je even bijpraten in my road to 5K. Enige tijd geleden kon je al lezen over hoe ik begon met hardlopen en hoe het ging. We zijn nu een tijd verder en er is wat progress. Nu heb ik door buikpijnklachten ook enige weken niet kunnen lopen helaas. Dus het gaat niet zo snel als ik had gehoopt, maar er zit vooruitgang in. Ik praat je bij.

lascana

Na enige tijd niet te hebben gelopen door buikpijn klachten. Lees; een week of 3/4. Pakte ik het weer op. Ik trok mijn sportoutfit aan en ging een rondje rennen. Gewoon hardlopen en kijken hoe ver ik kwam. Wat mij destijds lukte was 1 km aaneengesloten rennen. Daar deed ik een kleine 7 minuten over. Daarna wandelde ik ongeveer 2 minuten om vervolgens weer een kilometer naar huis te rennen. Dit ging goed. Fijn!

road

Een aantal dagen later ging ik weer lopen en probeerde ik verder te lopen. Dit ging goed. Ik liep 1,6 km achtereen en de overige 400 meter wandelde ik naar huis. Weer een stapje verder. En dit ging eigenlijk best heel goed. Zonder mijzelf helemaal uit te putten.
En weer een aantal dagen later kon ik 2 km achtereenvolgend rennen. En op die manier bouw ik het nu op. Steeds een stukje verder.

Soms heb ik een slechte dag en dan gaat het minder goed. Of dat moet ik echt even een interval er in doen. Maar over het algemeen loop ik nu nagenoeg 2,5 km aaneengesloten. Ik ben er al trots op en blij mee. Gemiddeld loop ik dan een kleine 18 minuten over 2,5 km. Nu is het natuurlijk ook heel fijn als je de juiste hardloopkleding draagt. Een broek die niet afzakt en waarvan de tailleband netjes op zijn plek blijft zitten. Een top die lekker zit en uiteraard hardloopschoenen. Ook heel belangrijk. Als dat allemaal lekker en goed zit dan loop je ook fijner. Is mijn mening. Nu heb ik een fijne sportoutfit gevonden bij LASCANA. En niet te vergeten, heel fashionable.

hardlopen

En zo wil ik het steeds een beetje verder opbouwen. Maar nu gaat alleen mijn operatie roet in het eten gooien. A.s. vrijdag wordt ik namelijk geopereerd. Iets sneller als gedacht, maar ook wel fijn. Dan is het maar gebeurt. Meer hierover lees je later. Hopelijk kan ik het over een tijdje weer lekker hardlopen.

Heb jij nog goeie tips voor mij wat betreft mijn road to 5k? Dingen waar ik rekening mee moet houden? En mocht jij nog een mooie, maar bovenal fijne sportoutfit zoeken neem eens een kijkje bij LASCANA.