koekjesdeeg

Kan jij nou ook nooit van het koekjesdeeg afblijven? Dan heb ik iets leuk voor je. Ik ontving van Lets Dough it een aantal smaken koekjesdeeg en een potje pasta. En ik kan je zeggen: Smullen!! Lees snel verder voor meer informatie over dit heerlijke koekjesdeeg en ik heb een leuke kortingscode voor jullie.

Over Lets Dough It

Lets Dough It is een bedrijf dat is opgericht in 2019 door Sylke en Roy. Beide verzot op koekjes. Vroeger werd Sylke verteld dat het snoepen van deeg niet veilig was, vanwege het rauwe ei. Zodoende dacht ze, dit moet anders kunnen. En stond ze geregeld in de keuken om een bakje deeg te maken, zonder ei, en deze op te peuzelen. Ze is lang bezig geweest om hét deeg te ontwikkelen. Maar als je het mij vraagt is het meer dan goed gelukt.

Anders dan ‘gewoon’ koekjesdeeg bevat dit deeg namelijk géén rauw ei en wordt er gebruik gemaakt van verhit meel. Hierdoor is het deeg 100% veilig te eten, óók voor zwangere dames!

Dat betekent dat je nu écht onbezorgd kan snoepen van het deeg en dat het niet meer stiekem hoeft.. tenzij je niet wil delen natuurlijk.. 😉 Het deeg is zo ontwikkeld dat je het direct kan eten, maar wil je toch koekjes bakken.. dan kan dat ook!

Verschillende smaken koekjesdeeg

koekjesdeeg

Ik mocht maar liefst 4 soorten koekjesdeeg proeven, 1 heerlijke pasta en een mega fudge bar. De volgende smaken ontving ik.

  • Vegan Appeltaart
  • Muy Kinderella
  • Dulce de Brownie
  • Speculaasje
  • Cookies en Cream Pasta
  • Fudge bar
koekjesdeeg
lets dought it

Houdbaarheid

Het koekjesdeeg is 6 dagen houdbaar buiten de koelkast, 12 dagen in de koelkast en tot 4 maanden in de vriezer. Ideaal dus als je het mij vraagt. De naam zegt het al, je kunt er ook koekjes mee bakken.

Bakken

koekjesdeeg

Als je de koekjes wilt bakken, maak je kleine balletjes van het koekjesdeeg. Zo’n 50 gram per balletje. Daarna doe je de oven op 165 graden en bak je de koekjes 15 tot 20 min lekker bruin. Het ruikt overigens ook heerlijk. Knapperig van buiten en smeuïg van binnen.

Tip

Zoals jullie merken, ben ik groot fan! Heerlijke smaken koekjesdeeg en goed en lang te bewaren en ideaal voor (bijna) iedereen doordat er geen ei in zit. Ik ben een echte zoetekauw, dus dit is voor mij echt heerlijk. Je vind op de site een grote keus aan smaken en variaties. De bakjes kwamen goed aan en het was heel goed verpakt, perfect dus als je het mij vraagt.

Neem dus snel een kijkje in de webshop en geniet alvast van de lekkere plaatjes in het menu van Lets Dough It. En wat mij betreft is het ook super leuk om cadeau te geven aan iemand. Of sla wat in voor Sinterklaas, ze hebben zelfs een heuse Sinterklaas box.

Wil jij dit ook eens proberen dan heb ik een leuke kortingscode voor jullie. Gebruik de code “MONIQUEMICHELLE10” voor 10% korting op je bestelling.

lets dough it