sneakers

Sneakers onderhouden is helemaal niet moeilijk. Er zijn een heleboel hulpmiddelen hiervoor. Als je de sneakers gekocht hebt, kan je het jezelf al gemakkelijk maken. Bescherm ze meteen met een spray. Dan hoef je ze minder snel en vaak schoon te maken. Herhaal wel zo nu en dan de behandeling met de spray.

Bij de aanschaf van nieuwe sneakers is het aan te raden om ze te beschermen tegen vuil, vlekken en regen. Je voorkomt het hier natuurlijk niet mee, maar het zorgt er wel voor dat vlekken minder goed hechten.
Een tip voor het inspuiten van je sneakers. Doe dit buiten en laat ze daarna wel goed drogen. Dit kan uiteraard binnen, maar niet op een te warme plek.

Zoals ik eerder al aangaf is het aan te raden de spray zo nu en dan te herhalen. Er wordt aangeraden dit elke 3 weken te doen voor het beste resultaat. Wel eerst even je sneakers schoonmaken en daarna weer insprayen.

sneakers

Helaas voorkom je nooit dat je sneakers niet vies worden. Vooral witte sneakers worden snel wit. Maar ja.. die blijven dan ook nooit wit, wat je er ook mee doet om ze te beschermen.
Je zou je sneakers in de wasmachine kunnen doen, so far heb ik daar wel goede ervaringen mee. Maar toch kan dit ook nadelig zijn. Je schoen kan iets gaan krimpen en de zool kan hierdoor loslaten.

Er zijn speciale schoonmaaksets beschikbaar om je sneakers weer mooi wit te krijgen. Maar er zijn meer tips. Zo heeft OTTO bijv. ook een fantastisch leuke schoenverzorgingskit. Heel erg leuk om ook cadeau te geven.

Bijvoorbeeld tandpasta. Pak een oude tandenborstel en smeer wat tandpasta (zonder gel) op de zolen, langs de zijkanten van je sneaker en op de vuile plekken. Laat het tien minuten intrekken en wrijf vervolgens met een natte doek langs de vlekken.

Of bijvoorbeeld baking soda. Strooi een beetje baking soda in een kom en giet er wat lauw water bij. Mix het water tot er een pasta ontstaat. Verdeel het goedje over je leren sneakers (haal de veters eruit). Schrob je sneakers goed schoon met een spons. Verwijder de baking soda met een vochtige doek.

Nu gebruik ik zelf ook graag billendoekjes. Vooral om de zool van de sneakers weer mooi schoon en wit te krijgen.

sneakers

Als je canvas sneakers hebt dan zou ik ze schoonmaken in een bak met water en eventueel wat wasmiddel. Daarbij met een tandenborstel voorzichtig te poetsen. Na die tijd wel weer goed afspoelen zodat er geen zeepresten achter blijven. Anders krijg je hier weer nieuwe vlekken van. Als je canvas schoenen wilt laten drogen kan je dit doen door kranten er in te stoppen. Dit droogt de sneaker van zowel de binnenkant als de buitenkant en het behoudt de vorm van de sneaker.
Nog belangrijk, laat canvas schoenen niet drogen op de verwarming. Ze kunnen dan krom trekken.