In de gang hoort eigenlijk altijd een kapstok, want waar hang je anders je kleding aan op? Nu hebben wij lange tijd in ons huis een kapstok gehad, maar recent heb ik die toch weggedaan. Waarom? Als de kapstok maar klein is, hang je jassen etc. over elkaar heen en dat vind ik niet mooi en lastig. Ik heb de kapstok vervangen voor een kledingrek.

Ik ben echt super blij met mijn rek. Op de foto zie je hoe het er bij ons nu uitziet. De jassen hangen nu mooi georganiseerd en netjes. Zonder dat alles over elkaar heen hangt en je moet zoeken waar je jas ook ergens hangt. Het kledingrek staat onder de trap.

Nu is een kledingrek natuurlijk niet alleen te gebruiken als kapstok, maar ook waar het rek eigenlijk voor bedoeld is. Als rek in je kledingkamer en als inloopkast of iets dergelijks. Ideaal om als je jasjes of jurkjes mooi aan op te hangen. Een kledingrek is er in veel verschillende soorten. Ze zijn er met 1 stang of met 2 (ongelijke) stangen. Maar je hebt ook rekken die je bijvoorbeeld dicht kunt doen. Daar zit een soort stof omheen met een mooie print. Op die manier heb je geen last van stof op je kleding. Super handig en het ziet er leuk uit. En je hebt ook nog kledingrekken met een schoenenplankje eronder. Op die manier kan je gelijk een aantal van je schoenenparen kwijt onder je kledingrek.

Het is ook super snel neer te zetten. Uitschuifbare stangen en wieltjes. Ik vind zo’n rek mooi om mijn mooiste kleding aan op te hangen met mijn mooiste schoenen op het plankje eronder. Op die manier blijft de kleding mooi, kreukt niet in de kast en hoef ik het niet op te vouwen. Ik heb geen kledingkast met hanggedeelte dus heb ik 2 kledingrekken neergezet.

Ik ben deze nog aan het inrichten, dus hier heb ik nog geen foto’s van. Deze komen wellicht later nog. Hopelijk heb ik jullie wat tips gegeven met betrekking tot het gebruiken van een kledingrek. Gebruiken jullie zelf ook een kledingrek?